Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Βασίλης Σκουρής Σωτήρης Ξενάκης
gcnhdopxexv9lmaunhpw
Ελλάδα

Στο έλεος των σκουπιδιών η Θεσσαλονίκη

Πνίγεται από τα απορρίμματα η πόλη

Ξεχειλίζουν από σκουπίδια οι κάδοι απορριμμάτων σε αρκετές περιοχές της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ. Τα μεγαλύτερα προβλήματα άρχισαν να παρατηρούνται στο κέντρο της πόλης, ενώ τις επόμενες ώρες ανάλογη θα είναι η κατάσταση σε όλες τις γειτονιές. Για «δύσκολη κατάσταση» και για μια πόλη που θα «πνιγεί στο σκουπίδι» κάνει λόγο ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμάς Ψαρράς.

«Δυσκολεύει η κατάσταση, καθώς για δεύτερη μέρα δεν πραγματοποιείται η αποκομιδή. Τα απορριμματοφόρα μένουν στα αμαξοστάσια και η πόλη θα πνιγεί στα σκουπίδια», υποστήριξε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Ψαρράς.

Δύσκολη είναι η κατάσταση και στους υπόλοιπους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης, με τους κάδους απορριμμάτων και τους κάδους ανακύκλωσης να είναι γεμάτοι από σκουπίδια. Οι δήμαρχοι απευθύνουν έκκληση στους δημότες να κρατούν, όσο είναι δυνατόν, τα απορρίμματα στα μπαλκόνια τους καθώς με την άνοδο της θερμοκρασίας υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι συμμετέχουν σήμερα στην 24ωρη πανελλαδική απεργία των ΟΤΑ, ζητώντας σταθερή και μόνιμη εργασία, ενώ σχεδιάζεται περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.