Ένοχο για τα αδικήματα της έργω και λόγω εξύβρισης και της προσβολής μνήμης νεκρού έκρινε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο τον άνδρα που στις 14 Φεβρουαρίου είχε επιτεθεί φραστικά στην Μάγδα Φύσσα, μητέρα του Παύλου Φύσσα φωνάζοντάς της: «Πού είναι ο Παύλος σου τώρα;». Το δικαστήριο επέβαλλε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης επτά μηνών με τριετή αναστολή


Μετά το περιστατικό, η οικογένεια του δολοφονημένου μουσικού είχε καταθέσει μήνυση με βάση την οποία διενεργήθηκε έρευνα, με φωτογραφικό υλικό και μαρτυρίες, η οποία κατάληξε στο πρόσωπο του συγκεκριμένου άνδρα, μέλους της Χρυσής Αυγής. Η πλευρά της οικογένειας Φύσσα κατέθεσε στο δικαστήριο φωτογραφικό υλικό για τη δράση του κατηγορουμένου σε αιμοδοσίες και διανομές τροφίμων της Χρυσής Αυγής.


Η Μάγδα Φύσσα κατέθεσε στο δικαστήριο για το περιστατικό λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο κατηγορούμενος με «χαιρέκακο ύφος», έδειχνε ευχαριστημένος «για το ότι είμαι σε αυτή τη θέση και ο γιος μου είναι εκεί που είναι». Η γυναίκα πρόσθεσε πως οι χειρονομίες του ήταν σεξουαλικού περιεχομένου, «χυδαίες». Η μητέρα του Παύλου Φύσσα κατέθεσε πως στόχος των μελών της Χρυσής Αυγής είναι «να φύγει η μάνα από τη δίκη γιατί τους ενοχλεί».