Χωρίς οργανωμένο και πλήρως στελεχωμένο Αγγειοχειρουργικό Τμήμα παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα Νοσοκομεία της χώρας, ο «Ευαγγελισμός».

Όπως καταγγέλλει ο αντιπρόεδρος της ΕΙΝΑΠ και πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του «Ευαγγελισμού» κ. Ηλίας Σιώρας, ευθύνες υπάρχουν και σε παλιότερες διοικήσεις που «εξαφάνισαν» εν μία νυκτί ακόμη και τη μια θέση ειδικευμένου Αγγειοχειρουργού (από τον οργανισμό του νοσοκομείου) παρότι μάλιστα είχε ήδη προκηρυχθεί, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προχωρήσει η κρίση και ο διορισμός μόνιμου γιατρού. Ευθύνες υπάρχουν και στις επόμενες διοικήσεις ως σήμερα, που «αρκούνται» σε έναν επικουρικό δηλαδή συμβασιούχο – όμηρο αγγειοχειρουργό ο οποίος προφανώς δεν γίνεται να εφημερεύει 24 ώρες το 24ωρο και 365 μέρες το χρόνο.

Αφορμή για τις καταγγελίες στάθηκε το περιστατικό νέας κοπέλας που διακομίστηκε μετά από τροχαίο στη γενική εφημερία του νοσοκομείου στις 14/6 και από εκεί στον «Ερυθρό» ελλείψει ιατρού της απαιτούμενης ειδικότητας.

«Η λύση προφανώς δεν είναι η διακομιδή σε άλλα νοσοκομεία - όσο κοντά και να είναι - καθώς είναι απολύτως σαφές ότι πολλαπλασιάζεται γεωμετρικά ο κίνδυνος για την υγεία – την αρτιμέλεια, την ίδια τη ζωή των ασθενών», τονίζει ο κ. Σιώρας και προσθέτει: «Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με μια κατάσταση που ¨διασφαλίζει¨ ότι θα χάνονται άνθρωποι που μπορούν να σωθούν».