To Water Sports Certified Quality είναι ένα Ιδιωτικό Σχήμα Πιστοποίησης για τις επιχειρήσεις εκμίσθωσης θαλάσσιων σπορ που έχει ως απώτερο στόχο τη δημιουργία και την εφαρμογή ενός αξιόπιστου μηχανισμού λειτουργίας τους, με έμφαση στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών με αυστηρούς κανόνες ασφαλείας.

Επιπλέον, μέσω της διεθνούς αναγνωρισιμότητας του φορέα TÜV AUSTRIAHELLAS, το ίδιο το Σχήμα WaterSportsCertifiedQuality ενισχύει περισσότερο το branding, την εμπορική αξία και τις δυνατότητες προβολής των πιστοποιημένων επιχειρήσεων.

H καινοτόμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο αυτή πιστοποίηση που αποτελεί προϊόν της συνεργασίας της TÜV AUSTRIA HELLAS με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Safe Water Sports, αναβαθμίζει την ποιότητα των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών, ενισχύοντας ουσιαστικά την ευρύτερη αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας.

Ήδη στο σύντομο χρόνο παρουσίας του, το Ιδιωτικό Σχήμα WaterSportsCertifiedQuality έχει γίνει αποδεκτό με ενθουσιασμό από τις μεγάλες και με πολυετή εμπειρία επιχειρήσεις εκμίσθωσης θαλάσσιων σπορ στη χώρα μας, οι οποίες βρίσκονται στην διαδικασία της πιστοποίησης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα μιλήσουν ο κ. Χαράλαμπος Αγγελούδης, Διευθυντής Πιστοποίησης Συστημάτων και Προϊόντων της TÜV AUSTRIA HELLAS, ο κ. Παναγιώτης Πασχαλάκης, Πρόεδρος του Safe Water Sports, η κα Στέλλα Λαζάρου Τίγκα, Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης, ο κ. Νικόλας Πλυτάς, Πρωταθλητής Θαλάσσιου Σκι, ο κ. Xρήστος Αφρουδάκης, Διεθνής Αθλητής Water Polo, ο κος Kωνσταντίνος Μαυρόπουλος Διευθυντής Ανάπτυξης της TÜV AUSTRIA HELLAS, ο κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, Πρόεδρος της Πανελλαδικής Ένωσης Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, ο κ. Παναγιώτης Τροβάς, Πρωταθλητής και προπονητής wakeboard και ο κ. Άκης Τροβάς, προπονητής Θαλάσσιου Σκι και wakeboard.

Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών θα ακολουθήσει επίδειξη των αθλητών Θαλάσσιου Σκι της Ακαδημίας του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης, μαζί με τον Πρωταθλητή κ. Ν. Πλυτά.

Λίγα λόγια για την TÜV AUSTRIA HELLAS:

H TÜV AUSTRIA HELLAS (www.tuvaustriahellas.gr) είναι ανεξάρτητος οργανισμός παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών ελέγχου, εκπαίδευσης, επιθεώρησης και πιστοποίησης για την ασφάλεια, την ποιότητα, το περιβάλλον και τη διαχείριση πόρων. Το χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών της εστιάζει στην εξυπηρέτηση των αναγκών των πελατών προς όφελος της ποιότητας αλλά και της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων, των υπηρεσιών αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού τους. Το πελατολόγιο της εταιρείας περιλαμβάνει επιχειρήσεις από όλους τους τομείς της οικονομίας όπως ο αγρο-διατροφικός, ο τουριστικός, ο βιομηχανικός, ο τομέας των ανελκυστήρων και ανυψωτικών μηχανημάτων, της ενέργειας, ο κατασκευαστικός, κ.α. Παράλληλα εστιάζει και στο εκπαιδευτικό κομμάτι, μέσω του εκπαιδευτικού της κέντρου TÜV AUSTRIA ACADEMY το οποίο είναι αναγνωρισμένο και ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) επιπέδου ΙΙ.

Η TÜV AUSTRIA HELLAS έχει ηγετική θέση στον κλάδο της στην Ελληνική αγορά, ενώ δραστηριοποιείται με θυγατρικές εταιρείες και γραφεία αντιπροσώπευσης σε 9 χώρες της ΝΑ Μεσογείου και Μέσης Ανατολής.

Λίγα λόγια για το SafeWaterSports:

Ο Οργανισμός Safe Water Sports (www.safewatersports.gr) λειτουργεί από το 2015 στην Ελλάδα ως κοινωνική, μη-κερδοσκοπική πρωτοβουλία, με βασικό στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας πάνω σε θέματα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες (αθλητικές και ψυχαγωγικές) στο νερό και τη θάλασσα, με ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια και την πρόληψη των ατυχημάτων. Τέσσερεις είναι οι βασικοί άξονες δραστηριοποίησης του:

Ενίσχυση του έργου της πολιτείας (Λιμενικό Σώμα) με την χρήση της τεχνολογίας και της πληροφορικής για την αποτελεσματικότερη υλοποίηση της αποστολής του.

Ενημέρωση – ευαισθητοποίηση πολιτών κυρίως μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ενημέρωσης, που είναι διαθέσιμη στο Internet (website) αλλά και μέσω δωρεάν εφαρμογών (apps) για όλα τα κινητά τηλέφωνα.

Εκπαίδευση παιδιών και νέων μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος Safe Water Sports Academy.

Πιστοποίηση επιχειρήσεων θαλάσσιων σπορ.

Την πρωτοβουλία στηρίζουν μεγάλοι Οργανισμοί και επιχειρήσεις όπως : το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Ίδρυμα Λάτση, η Εθνική Τράπεζα κ.α.

Λίγα λόγια για τον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης είναι ένα αυτοδιοικούμενο, μη κερδοσκοπικό, ναυταθλητικό σωματείο με πλούσια Ιστορία 80 χρόνων και μεγάλη προσφορά στον Αθλητισμό και τη Νεολαία. Έχει πετύχει σημαντικές διακρίσεις στα αθλήματα της Κλασσικής Κολύμβησης, της Υδατοσφαίρισης, της Συγχρονισμένης Κολύμβησης, της Ιστιοπλοΐας, της Τεχνικής Κολύμβησης και του Θαλάσσιου Σκι. O NOB συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους Ναυτικούς Ομίλους της Ελλάδας και της Μεσογείου με περισσότερους από 1.000 αθλητές και αθλήτριες.