Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία του καθηγητή Πέτρου Οικονομίδη, με θέμα «Οι Δυνατότητες και οι Ευθύνες των Ελλήνων στην Εποχή που Διανύουμε» πραγματοποιήθηκε σήμερα στο αμφιθέατρο του Γενικού Επιτελείου Στρατού παρουσία του Αρχηγού αντιστρατήγου Αλκιβιάδη Στεφανή, μελών του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου (ΑΣΣ) και πλήθος στελεχών του Στρατού Ξηράς.

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας και ενημερώσεως του προσωπικού και επικεντρώθηκε, μεταξύ άλλων, στο όραμα, στις αξίες, στην κουλτούρα, στη συμπεριφορά, στο ήθος των Ελλήνων και κατέληξε σημειολογικά στο συμπέρασμα ότι «…δεν υπάρχει δεν γίνεται, υπάρχει ΓΙΝΕΤΑΙ» ενώ ο καθηγητής εντυπωσίασε το ακροατήριό του και σε άλλες δύο περιπτώσεις. 

Όταν αναφέρθηκε στη ρήση του Αριστοτέλη Ωνάση ότι «πρέπει να ελευθερώσουμε τους εαυτούς μας από την ελπίδα πως η θάλασσα κάποτε θα ηρεμήσει. Πρέπει να μάθουμε να πλέουμε με δυνατούς ανέμους», καθώς και όταν είπε ότι «ζω στη Νέα Υόρκη που έχει συνήθως άσχημο καιρό. Στην Ελλάδα έχουμε πρόβλημα με την Οικονομία. Τον καιρό δεν μπορείς να τον αλλάξεις. Την οικονομία όμως μπορούμε να την αλλάξουμε όλοι οι Έλληνες».