Με τις φήμες για επικείμενο ισχυρό σεισμό να έχουν αναστατώσει τους κατοίκους της νοτιοδυτικής πλευράς της Λέσβου, οι σεισμοπαθείς πέρασαν ακόμη μια νύχτα μακριά από τα γκρεμισμένα σπίτια τους.   Πολλοί κάτοικοι έλεγαν πως ο μεγάλος σεισμός θα γινόταν μεταξύ συγκεκριμένου χρόνου και πιο συγκεκριμένα από τις τρεις το μεσημέρι της Τετάρτης μέχρι τις έξι της ίδιας ημέρας. Ισχυρός σεισμός δεν καταγράφηκε τελικά και οι σεισμοπαθείς πέρασαν τη νύχτα τους σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια που έχουν εξασφαλιστεί γι' αυτό το σκοπό.  

Οι μηχανικοί του υπουργείου υποδομών και της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου συνέχιζαν χθες την καταγραφή των ζημιών και σημείωναν ποια σπίτια είναι προς κατεδάφιση και ποια όχι. Στη Βρίσα βρέθηκαν τρεις διαφορετικές επιτροπές μηχανικών οι οποίες θα συνεχίσουν και σήμερα το έργο τους. 

Την ίδια Ώρα οι σεισμολόγοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί ως προς την εξέλιξη του φαινομένου αφού όπως είπε και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, ένας σεισμός μεγέθους 5 Ρίχτερ θα βοηθούσε στην εκτόνωση της σεισμικής ενέργειας που υπάρχει στην περιοχή.