Σε συνέντευξη της, η ελληνίδα Επίτροπος Κορίνα Κρετσού τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να στηρίξει πλήρως την Ελλάδα σε αυτήν την δύσκολη στιγμή και να προχωρήσει σε πλήρη βοήθεια στους σεισμόπληκτους της Λέσβου.

Η Επίτροπος για την περιφερειακή πολιτική, εξέφρασε τη συμπαράστασή της προς τους ανθρώπους που επλήγησαν από αυτόν τον σεισμό ενώ συμπλήρωσε ότι αύριο θαμεταβεί  στη Χίο όπου και έχει συναντήσεις με όλους τους δημάρχους, για να εξετάσουν την κατάσταση και τους τρόπους βοήθειας.

Παράλληλα, επεσήμανε, ότι το κέντρο έκτακτης ανάγκης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βρίσκεται ήδη σε επαφή με τις ελληνικές αρχές για να βοηθήσει την κατάσταση.

Σε συνάντηση που πραγματοποίηση αργότερα με τον Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, συζήτησαν  τους τρόπους και τα μέσα με τα οποία η Κομισιόν θα σταθεί δίπλα στις πληγείσες περιοχές της Λέσβου με κονδύλια της Επιτροπής, πάντα σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, για την ανοικοδόμηση των σεισμόπληκτων περιοχών. 

Η Επίτροπος επίσης συνεχάρη την ελληνική κυβέρνηση για την απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων, τα οποία ξεπερνούν τα 11 δις, καθιστώντας την Ελλάδα  από το 2015 μέχρι σήμερα τη χώρα με την υψηλότερη απορρόφηση, 

Παράλληλα, συζήτησαν για την πολιτική συνοχής και συμφώνησαν στη σημασία συνέχισής της, απέναντι στις συντηρητικές δυνάμεις που επιδιώκουν λιγότερη Ευρώπη.