Στη Μυτιλήνη βρέθηκαν ορισμένοι από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, προκειμένου να χαρίσουν λίγες στιγμές χαράς στους πρόσφυγες, μικρούς και μεγάλους, που βρίσκονται στους καταυλισμούς του νησιού.

Τζουλιάνο Μπελέτι, Εντμίλσον και Αλοΐσιο ήταν μερικοί από αυτούς που βρέθηκαν στον Καρά Τεπέ, παίζοντας μπάλα με εκατοντάδες παιδιά των ποδοσφαιρικών ακαδημιών του νησιού και προσφυγόπουλα κουβεντιάζοντας, χορεύοντας, παίζοντας μουσική κα τραγουδώντας μαζί τους και για το πώς περνάν και το τι θα θέλαν επιβεβαίωσαν αυτή την κουλτούρα του «κάτι παραπάνω από έναν σύλλογο».

Παίκτες που έχουν πανηγυρίσει σπουδαίους τίτλους, έμοιαζαν να χαίρονται αυτό που κάνουν καλύτερα από τα μικρά παιδιά, δείχνοντας με τον καλύτερο τρόπο πως ο αθλητισμός μπορεί μόνο να ενώσει και όχι να δημιουργεί έχθρες ανάμεσα στους λαούς.

Παράλληλα, οι βετεράνοι παίκτες των «μπλαουγκράνα» θα αντιμετωπίζουν στο γήπεδο της Μυτιλήνης ομάδα επιλέκτων βετεράνων ποδοσφαιριστών της Ελλάδας σε έναν αγώνα στήριξης των προσφύγων αλλά και υποστήριξης της τοπικής κοινωνίας που δοκιμάστηκε από την προσφυγική κρίση.

«Το ποδόσφαιρο μπορεί να παίξει ένα σημαντικό ρόλο αν το διαχειριστούμε σωστά. Μπορεί να ενώσει πρόσωπα αλλά και ομάδες. Να κάνει τους ανθρώπους να συνεργαστούν, να ξεπεράσουν τις όποιες δυσκολίες υπάρχουν. Ήρθαμε σήμερα στη Μυτιλήνη, για να στηρίζουμε τους πρόσφυγες που ζουν στο νησί αλλά και τους κατοίκους που δοκιμάστηκαν αφού το νησί αποτέλεσε γέφυρα προς την άλλη Ευρώπη για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. Θέλουμε να προσφέρουμε λίγη ελπίδα, λίγη χαρά στους ανθρώπους που υπέφεραν ή υποφέρουν ακόμα. Η Λέσβος είναι ξανά ένα πανέμορφο νησί χωρίς προβλήματα που αξίζει κανείς να το επισκεφθεί. Και να ζήσει από κοντά τους αξιοπρεπείς και μοναδικούς ανθρώπους του μαζί με τη μοναδική του φύση» ανέφερε από την πλευρά του ο Μπελέτι.