Στην απονομή των επάθλων του 50ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Άνδρου «Ι.Β. Γουλανδρής», που πραγματοποιήθηκε στην Άνδρο, το Πολεμικό μας Ναυτικό εκπροσώπησε ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ.

Με την ευκαιρία των προαναφερθέντων αγώνων στο νησί με τη μεγάλη ναυτική και εφοπλιστική παράδοση, η φρεγάτα «ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ», η οποία εκτελούσε καθήκοντα «σκοπούντος πλοίου» στην ευρύτερη περιοχή των Κυκλάδων, κατέπλευσε στον όρμο Κάστρο του νησιού, στο πλαίσιο προγραμματισμένης αποστολής της.

Ο 50ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου, αγώνας που ιδρύθηκε από τον Ιωάννη Β. Γουλανδρή κι έγινε θεσμός, γιόρτασε φέτος τη χρυσή του επέτειο, ενώ θα δώσει τη σκυτάλη στην εβδομάδα ιστιοπλοΐας του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, που θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Ιουνίου 2017. Μάλιστα οι Πρόεδροι των δύο ιστορικών ναυτικών ομίλων και συνδιοργανωτές, ο Ναύαρχος ε.α. Αλέξανδρος Παπαδόγγονάς (ΝΟΕ) και ο επί 22 συνεχή έτη πρόεδρος του ΝΟΑ Λεωνίδας Πολέμης, χαιρέτισαν το κοινό κηρύσσοντας και επίσημα την έναρξη της περιόδου των προετοιμασιών και των εορτασμών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τελετή απονομής των επάθλων παρέστη και ο πρίγκηπας Νικόλαος, εκπροσωπώντας τον πατέρα του, τέως Βασιλέα και χρυσό Ολυμπιονίκη της ιστιοπλοΐας Κωνσταντίνο, ο οποίος είχε διαγωνιστεί στον 1ο Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Άνδρου μαζί με τον τότε κουνιάδο του πρίγκηπα και μετέπειτα βασιλέα της Ισπανίας Χουάν Κάρλος.