Όπως δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την «πρωινή πτήση» με τον Τηλέμαχο Σαντοριναίο ο πρώην πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθανάσιος Γιαννόπουλος «το χειρουργικό ρομπότ που στοίχησε στο Ελληνικό δημόσιο 3 εκατομμύρια ευρώ το 2008 παραμένει εκτός λειτουργίας επειδή δεν ανανεώθηκε η σύμβαση με την εταιρεία που το συντηρεί ύψους 60 έως 80 χιλιάδων ευρώ».

Ο κ. Γιαννόπουλος άφησε αιχμές για τον Παύλο Πολάκη  τονίζοντας πως σε απάντηση όσων ο ίδιος κατήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός υγείας υποστήριξε ότι οι υπηρεσίες του χειρουργικού ρομπότ είναι δυσανάλογες με το κόστος συντήρησής του, δικαιολογία εντελώς έωλη καθότι πολλά ιδιωτικά νοσοκομεία στην Ελλάδα το χρησιμοποιούν κανονικά εδώ και αρκετά χρόνια.

  «Έτσι πάρα πολλοί ασθενείς αναγκάζονται να χειρουργούνται στον ιδιωτικό τομέα με ότι αυτό συνεπάγεται από πλευράς κόστους χωρίς το κράτος να αναλαμβάνει την αποζημίωση της δαπάνης», τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος σημειώνοντας την σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα της ρομποτικής χειρουργικής στα ουρολογικά περιστατικά – καρκίνος προστάτου, καρκίνος ουροδόχου κύστεως, υπερτροφία προστάτου .

«Είναι το μηχάνημα εκλογής γιατί εξασφαλίζονται πλήρως τα νευρικά πλέγματα με μηδενισμό των επιπλοκών, ακράτεια ούρων και ιδιαίτερα την διατήρηση της στυτικής λειτουργίας, που δίνεται δυνατότητα ποιότητας ζωής.Φαίνεται κάποιοι δεν ενδιαφέρονται για αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά», κατέληξε ο τέως πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ.