Δηλώσεις «νομιμότητας» ζητάει ο Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) του υπουργείου Παιδείας από τα φροντιστήρια, για να πληροφορηθεί εάν λειτουργούν τμήματα μελέτης των μαθητών τους για το Δημοτικό. Ο ΕΟΠΠΕΠ ζήτησε χθες δηλώσεις απ’ όλα τα φροντιστήρια ότι δεν έχουν τμήματα μελέτης για το Δημοτικό, γιατί τέτοιο δεν προβλέπεται στον νόμο για τη λειτουργία τους.

Για το θέμα βρίσκεται σε ισχύ νόμος του 1977, που απαγορεύει τη λειτουργία φροντιστηρίων για το Δημοτικό, κάτι το οποίο μοιάζει σήμερα αναχρονιστικό. Αλλωστε, πολλές φροντιστηριακές επιχειρήσεις έχουν ήδη εντάξει στο πρόγραμμά τους τμήματα μελέτης για παιδιά Δημοτικού έπειτα από σχετικά αιτήματα πελατών τους.

Ετσι ή αλλιώς, το θέμα, που ξεκίνησε από μια ανώνυμη καταγγελία γονέα μαθητή στο Πέραμα, απέκτησε διαστάσεις και τώρα η ηγεσία του υπουργείου αντιμετωπίζει αίτημα για να λύσει νομοθετικά το πρόβλημα, ώστε να απελευθερώσει τις εκπαιδευτικές υπηρεσίες δεκάδων φροντιστηρίων, που αλλιώς θα βρεθούν μπροστά σε ένα δίλημμα: Να κλείσουν τα τμήματα μελέτης που έχουν συγκροτήσει ή να παρανομήσουν.

Πάντως, με την απόφαση που έλαβε το ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ, οι ιδιοκτήτες Φροντιστηρίων, Κέντρων Ξένων Γλωσσών και Κέντρων Διά Βίου Μάθησης, για να επικαιροποιήσουν την άδεια λειτουργίας τους, θα πρέπει να συμπληρώσουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν λειτουργούν Κέντρα Μελέτης και Υποστηρικτικής Διδασκαλίας σε μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Από την «Ελευθερία του Τύπου»