Την απόφαση να δωρίσει τη μισή του περιουσία μετά θάνατον για φιλανθρωπικούς σκοπούς πήρε ο ιδρυτής του ομίλου easy Στέλιος Χατζηιωάννου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηιωάννου, έγινε μέλος της διεθνούς πρωτοβουλίας «Giving Pledge» και δεσμεύτηκε, μέσω της διαθήκης του, να διαθέσει τη μισή του περιουσία στους φιλανθρωπικούς σκοπούς του Ιδρύματός του.

Το «Giving Pledge» είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησαν οι Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς και ο Γουόρεν Μπάφετ, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα πιο έντονα κοινωνικά προβλήματα, μέσω της ευαισθητοποίησης εύπορων ατόμων και οικογενειών που δεσμεύονται δημόσια ότι θα διαθέσουν, είτε κατά τη διάρκεια της ζωής τους, είτε μέσω της διαθήκης τους, πάνω από το μισό της περιουσίας τους σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

«Έχω αποφασίσει να γνωστοποιήσω τα σχέδια μου, με τη βοήθεια του Giving Pledge, για δύο σκοπούς: αφενός αυτή η γνωστοποίηση θα διατηρήσει το Φιλανθρωπικό μου Ίδρυμα και τα μελλοντικά του μέλη, σε μια πειθαρχημένη στάση, συνεχίζοντας την προσφορά του Ιδρύματος για πολλές γενιές στο μέλλον. Και αφετέρου, ελπίζω μέσω της δημοσιοποίησης της δικής μου πρωτοβουλίας, να εμπνεύσω και άλλους Έλληνες ή Κύπριους ώστε να αφιερωθούν στη φιλανθρωπική δράση» ανέφερε ο ιδρυτής του ομίλου easy στην ανακοίνωσή του.