Το βίντεο από τη διάσωση του 28χρονου Υποσμηναγού (Ι) Κ.Φ., ο οποίος χθες το μεσημέρι χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμά του αεροσκάφους του Mirage-2000EGM, όταν αυτό παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα, και το εγκατέλειψε με ασφάλεια έδωσε στη δημοσιότητα το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, λίγη ώρα αργότερα από την επίσκεψη του Αρχηγού Αντιπτεράρχου (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου στην μονάδα του χειριστή την 332 Μοίρα Παντός Καιρού «Γεράκι».

Η διάσωση του πιλότου έγινε από το ένα από τα δύο ελικόπτερα «ετοιμότητος» Super Puma της 384 Μοίρας Ερεύνης – Διασώσεως (384 ΜΕΔ), που είχαν απογειωθεί από την Χίο και τη Λήμνο.

«Είναι ευτυχία που μέσα σε αυτό το ατυχές γεγονός έχουμε ζωντανό τον άνθρωπό μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο Αρχηγός ΓΕΑ και πρόσθεσε στέλνοντας έτσι ένα διττό μήνυμα ανασυντάξεως και ανυψώσεως του ηθικού του προσωπικού: «Τέτοια γεγονότα μας κάνουν πιο δυνατούς. Το ρίσκο είναι μέρος της αποστολής μας. Σκοπός, μέσα από τη συνεχή και ρεαλιστική εκπαίδευση και τυποποίηση είναι να το εξαλείψουμε αυτό το ρίσκο». 

Πάντως με το βίντεο αυτό που δημοσιοποίησε το ΓΕΑ αντιλαμβάνονται οι πάντες ότι με τέτοιο κυματισμό που επικρατούσε στην περιοχή, το κουφάρι του Mirage-2000EGM ακόμα και αν «ακούμπησε» ομαλώς στην επιφάνεια της θαλάσσης αποκλείεται να έμεινε εκεί περισσότερο από μερικά λεπτά.