Την ώρα που δεν έχει αποσαφηνιστεί το αν έγινε έλεγχος του παγιδευμένου φακέλου στα ειδικά μηχανήματα της Βουλής, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έχουν ξεκινήσει την έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

Πρώτη ενέργεια των αστυνομικών ήταν η ανασύσταση του φακέλου που εξερράγη στο αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου, επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να βρουν στοιχεία για το πρόσωπο που ταχυδρόμησε το συγκεκριμένο φάκελο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν πληροφορίες, ως αποστολέας στον παγιδευμένο φάκελο δεν αναγραφόταν ένα δημόσιο πρόσωπο, όπως στην περίπτωση των δεμάτων που απεστάλησαν σε Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ΔΝΤ. Αυτή τη φορά οι δράστες είχαν «διαλέξει» ένα πραγματικό όνομα και διεύθυνση κατοίκου της περιοχής του Κολωνακίου.

Για το λόγο αυτό, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. θα «χτενίσουν» την περιοχή του κέντρου της Αθήνας, προκειμένου να εντοπίσουν στοιχεία από τις κάμερες των καταστημάτων της περιοχής.

Παράλληλα, τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι η ταχυδρόμηση του φακέλου έχει γίνει σε ένα από τα διάσπαρτα ταχυδρομικά κουτιά, στο κέντρο της Αθήνας.