Επίσκεψη των διατελεσάντων Διοικητών της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ) στις εγκαταστάσεις της Σχολής στη Βάρη Αττικής, πραγματοποιήθηκε χθες μετά από σχετική πρόσκληση του σημερινού Διοικητού της Σχολής υποστρατήγου Χαράλαμπου Λαλούση.

Οι διατελέσαντες εν ζωή Διοικητές της Σχολής είναι 28 συνολικώς, από τους οποίους μπόρεσαν να παρευρεθούν οι 11, ενώ ένας άλλος εξ αυτών ο αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης είναι ο σημερινός αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (Α/ΓΕΕΦ) της Κύπρου, οπότε ήταν φυσιολογικό να μην μπορεί να παρευρεθεί.

Οι 11 πρώην Διοικητές της ΣΣΕ, τους οποίους υποδέχθηκαν ο Επιτελάρχης ΓΕΣ, αντιστράτηγος Αντώνιος Νομικός και ο Διοικητής της Σχολής, υποστράτηγος Χ.Λαλούσης ενημερώθηκαν για τις τρέχουσες δραστηριότητες, το όραμα, τα θέματα στρατιωτικής και ακαδημαϊκής εκπαιδεύσεως, τις διεθνείς δραστηριότητες και συνεργασίες, τις δράσεις εξωστρέφειας, καθώς και τις προκλήσεις και τους στόχους της Σχολής για το επόμενο διάστημα, ενώ ακολούθως συνέφαγαν με αντιπροσωπεία μαθητών διαφόρων τάξεων, όλοι μαζί, στην τραπεζαρία της Σχολής, το φαγητό της ημέρας που ήταν ίδιο για όλους τους Ευέλπιδες.

Μάλιστα αξίζει να αναφερθεί και ένα «στιγμιότυπο» χαρακτηριστικό του πνεύματος που επικράτησε στη συνάντηση. Ο αρχαιότερος από τους παρευρεθέντες πρώην Διοικητές της ΣΣΕ ήταν ο αντιστράτηγος Βασίλειος Ιατρού (Τάξεως 1961) και δίπλα του κάθισε ο νεώτερος Εύελπις Ιης Τάξεως, ο οποίος εισήλθε στη Σχολή πέρσι το φθινόπωρο του 2016.

Στη συγκέντρωση έδωσαν το παρών οι πρώην Διοικητές της ΣΣΕ:

· Αντιστράτηγος ε.α.Βασίλειος Ιατρού.

· Αντιστράτηγος ε.α. Ευθύμιος Πετίνης

· Αντιστράτηγος ε.α. Δημήτριος Κυρίτσης

· Αντιστράτηγος ε.α. Παναγιώτης Ζάρας

· Αντιστράτηγος ε.α. Εμμανουήλ Ξυδερής

· Αντιστράτηγος ε.α. Παναγιώτης Γιαννόπουλος

· Αντιστράτηγος ε.α. Σταύρος Κουτρής

· Υποστράτηγος ε.α. Γεώργιος Αρβανίτης

· Αντιστράτηγος ε.α. Γεώργιος Μπασιακούλης

· Αντιστράτηγος ε.α. Χρήστος Καρυώτης

· Αντιστράτηγος ε.α. Δημήτριος Ρέσκος