Τουριστικό λεωφορείο που μετέφερε μαθητές δημοτικού σχολείου ανατράπηκε λίγο πριν από τις 9 το πρωί, στο 39ο χλμ. της επαρχιακής οδού Σερρών - Καβάλας, κοντά στον οικισμό Αγγίστα.

Από την ανατροπή τραυματίστηκαν 36 επιβάτες- γονείς και μαθητές. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής, ενώ -σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Αστυνομία- δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους. Τα τραύματα εντοπίζονται σε χέρια, πόδια και πρόσωπα. 

Συνολικά διακομίστηκαν:

• Στο Γ.Ν. Σερρών 16 ενήλικες και 14 παιδιά

Παραμένουν για νοσηλεία προληπτικά 11 ενήλικες και 5 παιδιά, ενώ μια γυναίκα 63 ετών με κάταγμα σπονδυλικής στήλη διακομίζεται στο ΑΧΕΠΑ

• Στο Γ.Ν. Καβάλας 3 ενήλικες και 1 παιδί

Παραμένουν για νοσηλεία 2 ενήλικες.

• Στο Γ.Ν. Δράμας 1 παιδί και η μητέρα του

Οι 18 μαθητές που επέβαιναν στο λεωφορείο είναι από το δημοτικό σχολείο του Βαμβακόφυτου Σερρών και επρόκειτο να κάνουν μια εκπαιδευτική εκδρομή, ενώ συνοδεύονταν από 17 ενήλικες, κηδομόνες και εκπαιδευτικούς.  Άλλοι μαθητές του ίδιου δημοτικού επέβαιναν σε δεύτερο -προπορευόμενο- λεωφορείο.

Το ατύχημα σημειώθηκε όταν ο οδηγός του λεωφορείου, υπό συνθήκες που ερευνώνται, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα αυτό να ανατραπεί στη δεξιά πλευρά του οδοστρώματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο ατύχημα εμπλέκεται και ένα φορτηγό, που έκλεισε το δρόμο στο λεωφορείο.

Ο οδηγός του φορτηγού εγκατέλειψε το σημείο του ατυχήματος και αναζητείται από την αστυνομία.

πηγη  φωτογραφιών: infonews24