Λεπτομερή και εξονυχιστική έρευνα, προκειμένου να δοθούν αδιαμφισβήτητες απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν από την έκρηξη του παγιδευμένου φακέλου στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, μέσα στο αυτοκίνητο που τον μετέφερε στο σπίτι του από την Τράπεζα της Ελλάδος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ίδιος, ο οδηγός και ένας ακόμα συνοδός, από την ασφάλεια της Τράπεζας, έχει ζητήσει ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και τις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ  της Μίνας Καραμήτρου στην Ελευθερία του Τύπου  ο παγιδευμένος φάκελος έχει μετατραπεί σε «χαρτοπόλεμο», αφού μετά την έκρηξη προκλήθηκε φωτιά και πλέον κομμάτι-κομμάτι προσπαθούν οι αστυνομικοί να τον συνθέσουν για να διαπιστώσουν τον «αποστολέα».

Το πρωτόκολλο ασφαλείας αναφέρει ότι αυτοί οι φάκελοι ελέγχονται από τα μηχανήματα που υπάρχουν στη Βουλή, αλλά και στην Τράπεζα της Ελλάδος! Οι συνεργάτες του κ. Παπαδήμου υποστηρίζουν ότι ήλεγξαν κανονικά τους φακέλους, χωρίς να υπάρχει τίποτα ύποπτο. Αν λοιπόν πράγματι ο έλεγχος έγινε σωστά, το πιο πιθανό είναι οι τρομοκράτες να γνωρίζουν και να εκμεταλλεύονται το ότι τα μηχανήματα X-Ray δεν ανιχνεύουν ποσότητα εκρηκτικής ύλης κάτω από 40 γραμμάρια. Το ίδιο είχε συμβεί και με τα μηχανήματα στο αεροδρόμιο όταν παγιδευμένοι φάκελοι είχαν «φύγει» από την Ελλάδα για το γραφείο του Σόιμπλε στη Γερμανία και του ΔΝΤ στο Παρίσι χωρίς να «χτυπήσουν τα X-Ray του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος».


Οι συνεργάτες του κ. Παπαδήμου θα δώσουν ακριβή ώρα που παρέλαβαν και ήλεγξαν την αλληλογραφία, και από τις ώρες που θα δηλώσουν θα ανατρέξουν οι αστυνομικοί στη μνήμη των ειδικών μηχανημάτων ώστε να διαπιστώσουν αν πράγματι έγινε ο έλεγχος που έπρεπε ή όχι. Θα ερευνηθεί και ποιος υπάλληλος ήλεγξε το μηχάνημα και πώς είναι δυνατόν να μην είδε έστω τα καλώδια του εκρηκτικού μηχανισμού.

Την ώρα της έκρηξης (ενώ το αυτοκίνητο είχε σταματήσει στο φανάρι) οι αερόσακοι άνοιξαν, με το ωστικό κύμα να εκτονώνεται όλο μέσα στο όχημα. Ο πρώην πρωθυπουργός άνοιξε την πόρτα και βγήκε έξω, ενώ ένας από τους αστυνομικούς του άρχισε να τρέχει για βοήθεια και τηλεφώνησε αμέσως στην Ασφάλεια υψηλών προσώπων, λέγοντας: «Εγινε έκρηξη, είναι τραυματίας ο κ. Παπαδήμος. Ελάτε γρήγορα».

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας  νοσηλεύεται  ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, μετά την ολοκλήρωση της χειρουργικής επέμβασης που υπεβλήθη από τους γιατρούς του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».
Οι γιατροί έκριναν σκόπιμο να χειρουργηθεί ο κ. Παπαδήμος, προκειμένου να γίνει καλύτερος καθαρισμός των τραυμάτων που έφερε μετά την έκρηξη του παγιδευμένου φακέλου στο αυτοκίνητο που τον μετέφερε.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν του «Ευαγγελισμού», ο κ. Παπαδήμος διακομίσθηκε στις 18:10 με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου.
«Μετά την παροχή των πρώτων Βοηθειών, για αρκετά επιφανειακά τραύματα, στον θώρακα, την κοιλία και τους μηρούς, υπεβλήθη σε πλήρη κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο» αναφέρει το ανακοινωθέν και συμπληρώνει πως αποφασίστηκε ο χειρουργικός καθαρισμός τραύματος της πρόσθιας επιφανείας του δεξιού μηρού.

«Κρίθηκε ότι η κατάστασή του είναι σταθερή και δεν εμπνέει ανησυχία» καταλήγει για την υγεία του πρώην πρωθυπουργού, ενώ οι συνοδοί του, έφεραν ελαφρά επιφανειακά τραύματα για τα οποία δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες και παραμένουν σε νοσηλεία για προληπτικούς λόγους.


Το χρονικό της έκρηξης
Ο πρώην πρωθυπουργός τραυματίστηκε όταν άνοιξε φάκελο που περιείχε εκρηκτικά μέσα στο αυτοκίνητό του την ώρα που αυτό ήταν εν κινήσει, έχοντας ξεκινήσει από την Τράπεζα της Ελλάδος. Όπως αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ., ως αποστολέας του δέματος εμφανιζόταν η «Ακαδημία Αθηνών», της οποίας είναι εν ενεργεία πρόεδρος. 

Μάλιστα, ο φάκελος που είχε στα χέρια του ο Λουκάς Παπαδήμος και εξερράγη στο αυτοκίνητό του, είχε ελεγχθεί από τα ειδικά scanner της Τράπεζας της Ελλάδος.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η φρουρά του κ. Παπαδήμου μειώθηκε από τα 12 άτομα σε οκτώ, την ώρα που το όνομά του φαίρεται να βρισκόταν στη «λίστα Ρούπα», η οποία περιελάμβανε πιθανούς στόχους τρομοκρατών.


Αναζητά στοιχεία η Αντιτρομοκρατική
Το θωρακισμένο αυτοκίνητο μάρκας Mercedes, το οποίο ανήκει στην Τράπεζα της Ελλάδος, βρισκόταν εν κινήσει στην συμβολή των οδών Γ’ Σεπτεμβρίου και Μάρνη, στο κέντρο της Αθήνας την ώρα της έκρηξης.
Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η θωράκιση του αυτοκινήτου δεν επέτρεψε την εκτόνωση της έκρηξης, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο πρώην πρωθυπουργός, ο οδηγός και ο συνοδηγός του, οι οποίοι επίσης είναι προσωπικό της ΤτΕ.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής και τα στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών έχουν κάνει «φύλλο και φτερό» το αυτοκίνητο του κ. Παπαδήμου, με σκοπό να εντοπιστεί το είδος του μηχανισμού και της εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποίησαν οι δράστες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται μάλλον για πυρίτιδα για πυροτεχνήματα.

Στο μυαλό των αστυνομικών που ερευνούν την υπόθεση ήρθε αμέσως η πρόσφατη αποστολή παγιδευμένου φακέλου προς τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και στο γραφείο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι από τη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Θυμίζουμε ότι το σχέδιο των «Πυρήνων της Φωτιάς» με την ονομασία «Σχέδιο Νέμεσις (πράξις 2)» περιελάμβανε την αποστολή αρκετών παγιδευμένων φακέλων, οι οποίοι είχαν εντοπιστεί στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ.


Στο πλευρό του Λ. Παπαδήμου η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία 
Αμέσως μετά την είδηση της τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον του πρώην πρωθυπουργού, σύσσωμη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία έσπευσε να δηλώσει τον αποτροπιασμό της για την πράξη αυτή και να ευχηθεί ταχεία ανάρρωση στον κ. Παπαδήμο.
Μάλιστα, αρκετοί ήταν αυτοί (μεταξύ των οποίων οι Νίκος Βούτσης, Γιάννης Στουρνάρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κώστας Σημίτης, Φώφη Γεννηματά, Δημήτρης Τζανακόπουλος) που βρέθηκαν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ή επικοινώνησαν με τους γιατρούς (όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος) για να ενημερωθούν σχετικά με την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού.

Διαβάστε επίσης:

Αντιτρομοκρατική: «Βλέπει» Πυρήνες της Φωτιάς - Φόβοι και για άλλα χτυπήματα

Η κατάσταση της υγείας του Λ.Παπαδήμου και των συνοδών του

Επίθεση σε Παπαδήμο: Οι τρομοκράτες ξεγέλασαν τα μηχανήματα ανίχνευσης

Επίθεση σε Παπαδήμο: Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν 

Δολοφονική επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου - Οδηγείται στο χειρουργείο [Βίντεο] 

Επίθεση σε Παπαδήμο: Τα πρώτα σενάρια