Αποτελεί σύντομο «ανέκδοτο» και σίγουρα «παγκόσμια πατέντα» αυτό που συμβαίνει με τους απόφοιτους μηχανικούς των ΤΕΙ, είναι ακατανόητο το γεγονός ότι απολαμβάνουν επαγγελματικής αναγνώρισης σε όλα τα κράτη του κόσμου ως μηχανικοί, έχουν συνταγματικά κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα (στις «άλλες» χώρες…), υλοποιούν μεγάλα πρότζεκτ (στις «άλλες» χώρες…) και στον αντίποδα ΕΔΩ…. βρίσκονται για χρόνια ολόκληρα όμηροι της «ΕΕΤΕΜ» και της υποσχεσιολογίας της.

Σε όλο αυτό το κακό αστείο μάλλον ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος χάρη στην πρωτοβουλία που πήρε ο επανεκλεγείς Πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Γιώργος Στασινός και ο γνώριμος σε εμάς κ. Δημήτρης Σιάχος που μπορεί να μας είναι γνωστός μέσα από την εκστρατεία του και τον προσωπικό του αγώνα με το «Win Cancer», ωστόσο αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι ο άνθρωπος που έχει διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στα δρώμενα των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων και χαίρει καθολικής αναγνώρισης για τους αγώνες του, τόσο από την Ακαδημαϊκή κοινότητα, όσο και από τους συναδέλφους του καθώς για περισσότερα από 20 χρόνια βρίσκεται στην πρώτη γραμμή επιδιώκοντας σθεναρά την αναγνώριση των Ιδρυμάτων και των Μηχανικών τεχνολογικής εκπαίδευσης.

Φαίνεται λοιπόν ότι βρέθηκε η κατάλληλη «φόρμουλα» ώστε οι Μηχανικοί Τ.Ε. να βρουν στέγη στο Τεχνικό Επιμελητήριο, να αποκτήσουν Επαγγελματικά Δικαιώματα και να απαγκιστρωθούν από το αβέβαιο παρελθόν τους… Στην κατεύθυνση αυτή εργάζεται τώρα το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το ΤΕΕ και το νέο Τμήμα Τ.Ε. έχοντας στο πλευρό τους τον πολύπειρο Πρόεδρο του ΤΕΙ Πειραιά κ. Λάζαρο Βρυζίδη καθώς και ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.