Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η πρωτοβουλία του Πολεμικού Μουσείου, στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας των Μουσείων στις 18 Μαΐου 2017, να παρουσιάσει το θέμα: «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα Μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται».
Θέμα που επελέγη σε συνεργασία με το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), το οποίο επέλεξε για το 2017 να συμμετάσχει με ανέκδοτα έργα από σπάνια συλλογή λιθογραφιών ως αγωγός διαδόσεως ιστορικών γεγονότων της περιόδου 1912-1922.

Η συλλογή εκτέθηκε στον εκθεσιακό χώρο του 1ου ορόφου του Πολεμικού Μουσείου με τίτλο: «1912-1922. Επί τον τύπον των ... λίθων» με σημαντικό αριθμό σπάνιων λιθογραφιών των Βαλκανικών Πολέμων, του Μεγάλου Πολέμου αλλά και της Μικρασιατικής Εκστρατείας “διηγούνται” ιστορίες αμφισβητήσεως, διαφωνιών, διενέξεων, διχασμού αλλά και συμφωνίας δύο μεγάλων πολιτικών ανδρών του 20ού αιώνα, του Διαδόχου και μετέπειτα Βασιλέως Κωνσταντίνου και του πρωθυπουργού Ελευθερίου Βενιζέλου.

Στο πλαίσιο της εκδηλώσεως τμήμα τής Στρατιωτικής Μπάντας (ορχήστρας) του Πολεμικού Ναυτικού κάλυψε με τις μελωδίες της τη «Διεθνή Ημέρα Μουσείων».