Με 141 παραβιάσεις, 37 παραβάσεις και 9 εμπλοκές, η Άγκυρα έδωσε το στίγμα της κατά τη σημερινή πρώτη ουσιαστικώς ημέρα διεξαγωγής της μεγάλης διακλαδικής τους ασκήσεως «Θαλασσόλυκος 2017» που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στο Αιγαίο!

Πιο συγκεκριμένα και συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ που δημοσιοποιήθηκαν πριν από λίγη ώρα, σήμερα 8 σχηματισμοί με 20 μαχητικά αεροσκάφη F-16, από τα οποία τα 14 ήταν οπλισμένα, καθώς και άλλα 24 μεμονωμένα από τα οποία τα 5 CN-235 ηλεκτρονικού πολέμου και ανθυποβρυχιακής συνεργασίας και 19 ελικόπτερα, συνολικώς 44 πτητικά μέσα κάθε είδους (αεροπλάνα και ελικόπτερα) πραγματοποίησαν 37 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών και 141(!) παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου! Σε 9 περιπτώσεις τα ελληνικά μαχητικά που απογειώθηκαν για να αναχαιτίσουν και να αναγνωρίσουν τα τουρκικά μαχητικά ενεπλάκησαν μαζί τους σε εικονικές αλλά σκληρές αερομαχίες στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

«Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική» κατέληγε η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.