Την προσεχή Πέμπτη 18 Μαΐου θα διεξαχθούν ύστερα από τρία χρόνια εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΤΕ. Οι εκλογές αυτές σηματοδοτούνται από την αποχώρηση του επί έξι έτη μέχρι σήμερα πρόεδρου του ΣΕΤΕ, Ανδρέα Ανδρεάδη.

Η αποχώρηση γίνεται υποχρεωτικά, διότι, όπως προβλέπεται από το καταστατικό, ο εκάστοτε πρόεδρος δεν μπορεί να παραμείνει περισσότερο από δύο θητείες.

Σήμερα ο ΣΕΤΕ αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εργοδοτικές οργανώσεις της χώρας στον πλέον ανερχόμενο και πολλά υποσχόμενο για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας κλάδο του τουρισμού. Στον ΣΕΤΕ, ο οποίος είναι αναγνωρισμένος Κοινωνικός Εταίρος, συμμετέχουν 14 πανελλήνιες τριτοβάθμιες εργοδοτικές οργανώσεις επιχειρήσεων του τουρισμού, εκπροσωπώντας όλο το φάσμα του δυναμικού αυτού τομέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη διαδοχή στην προεδρία του ΣΕΤΕ θα διεκδικήσει ο μέχρι σήμερα πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γιάννης Ρέτσος, ο οποίος θεωρείται παλαίμαχος συνδικαλιστής ανεγνωρισμένης επάρκειας και κύρους στον τουριστικό χώρο.

Την ηγετική ομάδα θα πλαισιώσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, ιστορικά καταξιωμένα στελέχη, όπως ο Γιώργος Βερνίκος, γραμματέας του ΣΕΤΕ και πρόεδρος της ΟΚΕ, ο Κώστας Κωνσταντινίδης, επί χρόνια αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ και υπεύθυνος για θέματα του υπουργείου Ανάπτυξης και του υπουργείου Περιβάλλοντος, ο Ευτύχιος Βασιλάκης, διευθύνων σύμβουλος της Aegean, υπεύθυνος για θέματα Μεταφορών και Δικτύων, ενώ φημολογείται ότι την ηγετική ομάδα θα πλαισιώσει και ο Καλλίνικος Καλλίνικος, διευθύνων σύμβουλος της Goldair και επί χρόνια μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΤΕ.

Επίσης, θεσμικά από το καταστατικό προβλέπεται μια αντιπροεδρία για τον πρόεδρο της HATTA και μια αντιπροεδρία για τον πρόεδρο του ΣΕΤΚΕ.

Στη Γενική Συνέλευση θα παραστεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος και θα τοποθετηθεί για τα ζητήματα του τουρισμού, παρουσιάζοντας τις θέσεις του κόμματός του, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής θα παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, καθώς και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα εκφωνήσει ομιλία σχετική με τα τρέχοντα ζητήματα της αξιολόγησης και τις προοπτικές της τουριστικής ανάπτυξης.

Πηγή:ependisinews.gr