Υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού σε συνεργασία με το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου συνέλαβαν τον 28χρονο ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έκαιγε ξερά χόρτα δίπλα στο θερμοκήπιο του και όταν απομακρύνθηκε από το σημείο η φωτιά επεκτάθηκε και πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Πολύ γρήγορα οι φλόγες έφτασαν σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πανόραμα των Αγίων Θεοδώρων και άφησαν πίσω τους έναν νεκρό και δύο τραυματίες οι οποίοι νοσηλεύονται ακόμα με εγκαύματα.

Εντός της ημέρας ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Παράλληλα συνεχίζονται ακόμα οι έρευνες για τον εντοπισμό ηλικιωμένης γυναίκας που δηλώθηκε ως αγνοούμενη. Οι πληροφορίες ήθελαν την άτυχη γυναίκα να εντοπίστηκε νεκρή ωστόσο η Πυροσβεστική Υπηρεσία τονίζει ότι είναι αδύνατον να αναγνωριστεί η σορός που βρέθηκε απανθρακωμένη αργά χθες το απόγευμα σε χαράδρα στην περιοχή Αρτέμιδα και έτσι δεν μπορείς να πει κανείς με σιγουριά αν πρόκειται για την αγνοούμενη ή όχι.


Παράλληλα, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, που εγκλωβίστηκε από την πυρκαγιά, φέρει ελαφρά εγκαύματα και διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Κορίνθου.


Παρόλο που από το απόγευμα της Κυριακής δεν υπήρχε κανένα ενεργό μέτωπο στην περιοχή παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.