Άγριες εικόνες από το σκηνικό εγκλήματος με θύμα τη, 16χρονη τότε, Μυρτώ στη Χρυσή Ακτή της Πάρου, ξαναζωντάνεψαν χτες στην αίθουσα του Εφετείου, στη Σύρο.

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αιγαίου οδηγήθηκε και πάλι χτες το πρωί ο «δράκος της Πάρου» Άχμετ Βάκας, ο δράστης του άγριου ξυλοδαρμού της 16χρονης τότε Μυρτώς, στη Χρυσή Ακτή της Πάρου, στις 22 Ιουλίου 2012, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Η δίκη δευτέρου βαθμού ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι με τον Εισαγγελέα να προτείνει την ποινή των Ισόβιων για την πράξη της ληστείας και επιπλέον την ποινή κάθειρξης 18 ετών για κάθε μία εκ των δύο πράξεων της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της πράξης του βιασμού και συνολική ποινή κάθειρξης, 24 χρόνια και 11 μήνες κάθειρξη. Το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα, να κάνει δεκτή την πρόταση του Εισαγγελέα και επέβαλε τις άνω ποινές για τις παραπάνω πράξεις. Τραγικές φιγούρες, η μητέρας της κοπέλας, Μαίρη Κοτρώτσου και μεγάλη της αδελφή, οι οποίες κοιτούσαν απαρηγόρητα, δακρυσμένα και επίμονα τον δράστη.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτοδίκως, είχε επιβληθεί στον Πακιστανό, η ποινή των ισοβίων και επιπλέον 25 χρόνια κάθειρξη. Να σημειωθεί ότι η 18χρονη σήμερα κοπέλα, προ ολίγων ημερών, όπως είχε γράψει το Cyclades24.gr, πήρε εξιτήριο από το «Animus» όπου νοσηλευόταν και πλέον, με τη συγκατάθεση των γιατρών της, επέστρεψε σπίτι της για να συνεχίσει την μάχη που δίνει να συνέλθει έχοντας στο πλάι της τους δικούς της ανθρώπους.

Σπαρακτική η κατάθεση της μητέρας της Μυρτώς 

«Πήγαμε στην Πάρο επειδή η μεγάλη μου κόρη είχε ψυχικά κουραστεί από τις Πανελλαδικές εξετάσεις! Ήθελε να πάει με τις φίλες της διακοπές αλλά εγώ φοβόμουν! Έτσι αποφασίσαμε να πάμε όλοι μαζί για να προσέχω τη μεγάλη μου κόρη! Είχα και το αυτοκίνητο μαζί μου οπότε ο,τι και αν χρειάζονταν και τα άλλα παιδιά, θα ήμουν δίπλα τους! Εκείνη την ήμερα καθόμασταν στην παραλία, η Μυρτώ ως υστερικά συντηρητικό και μη κοινωνικό άτομο δεν ήθελε να βγάλει τα ρούχα της και να κολυμπήσει! Θυμάμαι χαρακτηριστικά, μια βδομάδα πριν το περιστατικό η Μυρτώ θέλησε να φορέσει μια ζακέτα για να βγει στον δρόμο. Ήταν αρκετά συντηρητική. Μου ζήτησε να πάει μια βόλτα! Όχι της είπα, γιατί θα φύγουμε σε λίγο.

Η μητέρα της Μυρτώς φοβόταν, γιατί όπως δήλωσε στο δικαστήριο, είχε παρατηρήσει το συγκεκριμένο Πακιστανό να τους παρακολουθεί και να τους κοιτάζει επίμονα για δέκα λεπτά. Τελικά η Μυρτώ πήγε βόλτα με την προϋπόθεση να έχει στο νου της το κινητό τηλέφωνο και να γυρίσει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Λίγο αργότερα όμως όταν η μητέρα της τηλεφώνησε, διαπίστωσε ότι το κινητό της τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο.

«Αμέσως ξεκίνησα να την ψάχνω μαζί με τη μεγάλη μου κόρη. Όταν πλησίασα το σημείο είδα ένα αλλοιωμένο σώμα και πρόσωπο. Έβλεπα παντού αίμα. Παρά πολύ αίμα. Σκέφτηκα πως αν δεν πέθανε ακόμα, σε λίγα λεπτά θα είναι σίγουρα νεκρή! Στο νοσοκομείο μου είπαν ότι το παιδί μου είναι κλινικά νεκρό»

Συγκινητική και η κατάθεση της Ελεάννας, αδελφή της Μυρτώς, η οποία προσπαθούσε με λυγμούς να περιγράψει εκείνη τη στιγμή.

Η Ελεάννα Παπαδομιχελάκη συγκίνησε το δικαστήριο, που την παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα. Στο δικαστήριο, κατέθεσε και ο ξενοδόχος-Εστιάτορας της Πάρου, στον οποίο εργαζόταν ένα μήνα, ως κηπουρός ο Πακιστανός. «Δεν είχα δει κάτι ύποπτο στη συμπεριφορά του. Εκείνη την μέρα ήρθε φορώντας άσπρο παντελόνι και πουκάμισο, ήταν καλοντυμένος και μου είπε ότι είχαν θρησκευτική γιορτή.

Μου ζήτησε να πληρωθεί και να φύγει στην Αθήνα για να στείλει κάποια λεφτά στους δικούς του γιατί όπως του είπε είχε πεθάνει η γιαγιά του. Αφού έφυγε μετά από καιρό με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι τον κρατούσαν στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας. Αμέσως άρχισα να τον υποψιάζομαι και ενημέρωσα τον τότε αστυνομικό Διευθυντή Κυκλάδων κ. Καπούτση. Μετά από έρευνες η αστυνομία βρήκε τα ρούχα του Πακιστανού και τα έστειλαν για εξέταση DNA.

Εκεί προέκυψε πως τα ίχνη DNA του Βιαστή ταίριαζαν στο Αχμετ Βακάς και μέσω της τελευταίας κλήσης (οποίος είχε καλέσει από διαφορετικό τηλέφωνο) βρέθηκε στο σπίτι που κρυβόταν στην Αθήνα.