Ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ ανθρώπων της νύχτας εκτιμούν άνθρωποι της Ασφάλειας Αττικής ότι κρύβεται πίσω από τη μαφιόζικη δολοφονία 47χρονου Βασίλη Γρίβα, σήμερα το πρωί, δίπλα από 2ο δημοτικό σχολείο στα Γλυκά Νερά, επί της οδού Σολωμού.

Το θύμα δραστηριοποιούνταν στη νύχτα από νεαρή ηλικία και είχε απασχολήσει πολλές φορές τις αρχές για διάφορα αδικήματα.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία από την έρευνα στον τόπο της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά, δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας «Χιουντάι», έκλεισαν τον δρόμο στο αυτοκίνητο μάρκας «Μερσεντές» του Βασίλη Γρίβα έξω από το σχολείο, όπου μόλις είχε αφήσει το παιδί του και ετοιμαζόταν να φύγει. Αφού οι άγνωστοι μέχρι στιγμής άνδρες σταμάτησαν δίπλα του τον πυροβόλησαν με δύο πιστόλια των 9 χιλιοστών, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα στο κεφάλι.

Στο σημείο βρέθηκαν οκτώ κάλυκες, αλλά μία από τις σφαίρες που χτύπησε σε ένα κάγκελο, εξοστρακίστηκε και τραυμάτισε στον ώμο μια μητέρα που είχε πάει και αυτή το παιδί της στο σχολείο. Η γυναίκα διακομίστηκε στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται τραυματισμένη αλλά εκτός κινδύνου.

Μετά τη δολοφονία οι δράστες απομακρύνθηκαν από το σημείο. Σε μικρή απόσταση από το σχολείο, το σημείο δηλαδή που διαπράχτηκε η δολοφονία όπως λένε οι πληροφορίες οι δράστες έβαλαν φωτιά και έκαψαν το αυτοκίνητο, το οποίο βρέθηκε λίγο αργότερα από τους αστυνομικούς.


Από το σημείο οι εκτελεστές διέφυγαν με δύο μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού, που οδηγούσαν συνεργοί τους, με κατεύθυνση προς τη λεωφόρο Σπάτων.

Το θύμα ήταν γνωστό στις Αρχές

Το θύμα ήταν αθλητής του «μπόντι μπίλντινγκ» και είχε αρχίσει να δραστηριοποιείται στη νύχτα από τα τέλη της δεκαετίας του '80. Μετά τη δολοφονία του φίλου του Θέμη Καλαποθαράκου τον Ιούλιο του 2000, φέρεται ότι έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη νύχτα στην περιοχή του Πειραιά.

Μετά την απόπειρα δολοφονίας του το 2003, το όνομα του συμπεριλαμβανόταν στη μεγάλη δικογραφία για τους μπράβους της νύχτας, που σχηματίστηκε έναν χρόνο αργότερα και φυλακίστηκε. Έκτοτε, μετά την αποφυλάκισή του συνελήφθη και άλλες φορές, ενώ το 2011 συμπεριλαμβανόταν και πάλι στη μεγάλη δικογραφία με τους 217 νονούς της νύχτας που κατηγορούνταν για εκβιάσεις, «συμβόλαια θανάτου» και άλλα αδικήματα.

Τότε παρουσιάστηκε μόνος του στην Αστυνομία και καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκιση, αλλά εξέτισε μέρος της ποινής και αφέθηκε ελεύθερος.

Οι έρευνες της αστυνομίας για την εξιχνίαση της υπόθεσης στρέφονται στις διαφορές που ενδεχομένως είχε τον τελευταίο καιρό ο 47χρονος, ενώ εξετάζουν και το ενδεχόμενο η δολοφονία να σχετίζεται και με την επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε πρόσφατα στις φυλακές, άτομο που επίσης έχει σχέση με τη νύχτα.

Το χρονικό της επίθεσης

Ήταν 08:38 το πρωί της Τετάρτης όταν ο Βασίλης Γρίβας πάρκαρε στην οδό Σαλώνων προκειμένου να αφήσει το 10χρονο παιδί του στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυκών Νερών.

Ενώ έμπαινε στο αυτοκίνητό του δέχθηκε πυρά από τέσσερις δράστες, οι οποίοι φορούσαν κράνη και επέβαιναν σε αυτοκίνητο.

Το θύμα δέχθηκε πολλές σφαίρες -πιθανότατα από Καλάσνικοφ- κι έπεσε νεκρός. Από σφαίρα που εξοστρακίστηκε τραυματίστηκε στο χέρι μια μητέρα που επίσης πήγαινε το παιδί της στο σχολείο. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η γυναίκα, η οποία διακομίσθηκε στο «Σισμανόγλειο» έχει τις αισθήσεις της, δεν κινδυνεύει η υγεία της ενώ μόλις ολοκληρωθούν οι εξετάσεις στις οποίες υποβάλλεται, θα κρίνουν οι γατροί αν θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Στο σημείο έφτασαν άμεσα αστυνομικοί που απέκλεισαν το σχολείο ενώ κάποιοι γονείς έφτασαν εκεί και παρέλαβαν τα παιδιά τους. Όπως σημειώνει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι αστυνομικοί βρήκαν στο σημείο της επίθεσης εννέα κάλυκες.

Εν τω μεταξύ, γύρω στα 500 μέτρα από το σημείο της επίθεσης εντοπίστηκε αυτοκίνητο καμμένο, με τη Αστυνομία να θεωρεί ότι αυτό ανήκει στους δράστες της επίθεσης, οι οποίο διέφυγαν με δύο μοτοσικλέτες.

Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, που δεν δίστασαν να πυροβολήσουν έξω από σχολείο την ώρα που πήγαιναν σε αυτό μικρά παιδιά.

Αναλυτικά το χρονικό της αιματηρής συμπλοκής μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ

Μαρτυρία -σοκ στα parapolitika.gr για την δολοφονία

Τα parapolitika.gr επικοινώνησαν με το σχολείο και όπως αποκάλυψε δασκάλα του σχολείου δεν έχει υπάρξει εντολή για να διακοπούν τα μαθήματα τα οποία πραγματοποιούνται κανονικά αυτή την ώρα.
Η διεύθυνση του σχολείου φροντίζει ώστε να διαχειριστεί εσωτερικά το πρωτοφανές για την περιοχή περιστατικό και δεν θέλει να δώσει περαιτέρω έκταση. Διαβάστε αναλυτικά τί δήλωσε η δασκάλα ΕΔΩ