Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία η διμερής ελληνοαμερικανική άσκηση επίλεκτων δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων με την επωνυμία “Stolen Cerberus V”.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 19 έως 28 Απριλίου 2017, στην ευρύτερη περιοχή του νομού Αττικής, με τη συμμετοχή μονάδων ειδικών επιχειρήσεων των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδος, δηλ. του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ), τηςς Ζ’ Μοίρας Αμφιβίων Καταδρομών (Ζ’ΜΑΚ) από τον Στρατό Ξηράς, της Διοικήσεως Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) από το Πολεμικό Ναυτικό και της 31ης Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων Διασώσεως (31η ΜΕΕΔ) της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και η 37η Μοίρας Αερομεταφορών (37th Airlift Squadron) της USAFE με δύο μεταφορικά αεροσκάφη C-130J ειδικών επιχειρήσεων και προσωπικό.

Η προαναφερθείσα διμερής εκπαιδευτική ελληνοαμερικανική δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε, υπό το συντονισμό της Διακλαδικής Διοικήσεως Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ) του ΓΕΕΘΑ, με σκοπό την συνεκπαίδευση και την βελτίωση του επιπέδου της συνεργασίας των συμμετεχόντων σε αντικείμενα ρίψης προσωπικού με αλεξίπτωτα στατικού ιμάντος και ελευθέρας πτώσεως, καθώς και ρίψεις λέμβου και εφοδίων από αεροσκάφη C-130.