Στο λιμάνι του Αργοστολίου μεταφέρθηκαν οι 48 μετανάστες που επέβαιναν σε ιστιοπλοϊκό σκάφος το οποίο είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου σήμερα το πρωί ενώ βρίσκονταν ανοιχτά της Κεφαλονιάς.

Το σκάφος βρίσκονταν σε δυσχερή θέση σε απόσταση 27 ναυτικά μίλια Νοτιοδυτικά της Κεφαλονιάς, στην περιοχή έσπευσε για βοήθεια το σκάφος του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας ΠΛΣ118, το ρυμούλκησε και κατέπλευσε στο λιμάνι του Αργοστολίου στις 18.50.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση που έγινε στο Λιμεναρχείο Κεφαλονιάς στο ιστιοπλοϊκό σκάφος επέβαιναν 48 μετανάστες εκ των οποίων 23 άντρες, 12 γυναίκες και 13 παιδιά. Πρόκειται στην πλειοψηφία τους για υπήκοους Ιράκ και Συρίας. Όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους, παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με μέριμνα του Νοσοκομείου Κεφαλληνίας.

Στο λιμάνι από την πρώτη στιγμή βρίσκονταν ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ιατρικό προσωπικό και εθελοντές Σαμαρείτες. Με μέριμνα της Περιφερειακής ενότητας Κεφαλληνίας, οι μετανάστες θα φιλοξενηθούν προσωρινά στο κτήριο του 1ου Συστήματος Προσκόπων Αργοστολίου.

Από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας διεξάγεται προανάκριση

Πηγή:kefaloniamas.gr