Παρέμβαση στην ενδοκυβερνητική κόντρα που έχει ξεσπάσει έκανε εκκλησία, μέσω του εκπροσώπου του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος μίλησε για Survivor αριστεροφροσύνης.

“Οι Ημέρες Καριέρας των λοιδορούντων κάθε στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας αντικληρικαλιστών συνεχίζονται ... Δύο και σήμερα. Δυστυχώς όμως για αυτούς το Survivor της αριστεροφροσύνης και του δήθεν προοδευτισμού έχει χαμηλή τηλεθέαση”. Αυτό σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχιεπισκόπου, Χάρης Κονιδάρης.

«Οι Ημέρες Καριέρας των λοιδορούντων κάθε στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας αντικληρικαλιστών συνεχίζονται ... Δύο και σήμερα. Δυστυχώς όμως για αυτούς το Survivor της αριστεροφροσύνης και του δήθεν προοδευτισμού έχει χαμηλή τηλεθέαση», σχολιάσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχιεπισκόπου Χάρης Κονιδάρης, απαντώντας στο νέο επεισόδιο με το σίριαλ των δηλώσεων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το Άγιο Φως.

Νωρίτερα η Φωτεινή Βάκη, υπερασπιζόμενη τον Μάκη Μπαλαούρα, θύμισε την σχετική φράση του Αδαμάντιου Κοραή. «Όσοι λοιδορούν τον Μπαλαούρα διότι απεκάλεσε παγανιστικό το έθιμο του Αγίου Φωτός, ας ανατρέξουν στον Κοραή, ο οποίος στα Ατακτα, το αποκαλεί "ψευδοθαύμα" που πιστεύουν "ολίγοι ίσως τινές δια μωρίαν και άλλοι δι' αισχροκέρδειαν».

Λίγο μετά τη σκυτάλη πήρε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος ο οποίος χαρακτήρισε “ψευδοθαύμα την εκλογή όσων πιστεύουν ότι η ελληνική κοινωνία είναι άθεη” και κάλεσε όσους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αντίστοιχες απόψεις να μην παραστούν στις εκδηλώσεις της εκκλησίας την Μεγάλη Εβδομάδα.

"Αντίμετρα" βλέπουν από την Αρχιεπισκοπή

Οργή είναι το συναίσθημα που επικρατεί στην Αρχιεπισκοπή για τις επαναλαμβανόμενες δηλώσεις βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες από τη μία χαρακτηρίζονται ως προκλητικές και από την άλλη θεωρούνται ως «αντίμετρα» από την πλευρά του κυβερνώντος κόμματος, ώστε να στραφεί άλλου η προσοχή και όχι στα προβλήματα που συνεχίζονται για την ελληνική κοινωνία.

Από το περιβάλλον της Αρχιεπισκοπής εστιάζουν την προσοχή τους στη συζήτηση που θα ξεκινήσει για το Σύνταγμα καθώς θέλουν να διασφαλίσουν ότι θα διαφυλαχθεί ο ρόλος της Εκκλησίας στην Ελλάδα, ο οποίος ορίζεται από το Σύνταγμα.

Ένα ακόμα που δεν πρόκειται να διαπραγματευτούν από την Αρχιεπισκοπή αφορά την υποδοχή του ιερού λειψάνου της Αγίας Ισαποστόλου Ελένης, μητέρας του Μεγάλου Κωνσταντίνου, που θα φθάσει από τη Βενετία στην Αθήνα την Κυριακή 14 Μαΐου. Είναι η πρώτη φορά που το ιερό λείψανο βγαίνει εκτός Βενετίας, όπου φυλάσσεται και από την Αρχιεπισκοπή δεν πρόκειται να δεχθούν καμία ένσταση αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα.