Η Βίκυ Σταμάτη μίλησε στην εκπομπή "Αυτοψία" του Alpha, για την απόφαση αποφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου. Η κ. Σταμάτη μάλιστα αποκάλυψε ότι ένας άνδρας προθυμοποιήθηκε να πληρώσει την εγγύηση ύψους 200.000 ευτώ που απαιτούνται για την αποφυλάκιση του πρώην υπουργού.

«Βρέθηκα στη φυλακή, διασύρθηκα, διαπομπεύτηκα, λιθοβολήθηκα, στην κυριολεξία  ξεφτιλίστηκα. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό» είπε η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου. Αναφορικά με τα χρήματα που απαιτούνται για την αποφυλάκισή του σημείωσε πως «γίνεται τις τελευταίες μέρες ένας αγώνας δρόμου, δεν έχει δείξει κανείς από τους ευεργετιθέντες ενδιαφέρον. Πριν μιλήσω στην εκπομπή, δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από έναν άγνωστο, ο οποίος μου είπε “ότι υπάρχει λύση”. Υπάρχουν άνθρωποι με άλφα κεφαλαίο. Μου πρότεινε με ονοματεπώνυμο να καταθέσει το ποσό, ώστε ο κύριος Τσοχατζόπουλος να οδηγηθεί στην ελευθερία. Το θέμα είναι να το δεχτεί ο ίδιος».

Ο κύριος Τσοχατζόπουλος δεν ξέρει πόσο τον λάτρεψα, του συμπεριφέρομαι ως μωρό, όπως το παιδί μου.  Είναι πολύτιμοι άνθρωποι για μένα» πρόσθεσε σε άλλο σημείο της συνέντευξής της.

Αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του πρώην υπουργού τόνισε πως «Ο γιατρός, ο οποίος τον χειρούργησε, μου είπε το εξής: “κυρία Σταμάτη ο κύριος Τσοχατζόπουλος είναι 77 ετών, μέσα του είναι 98 ετών, είναι όλος σάπιος».

Του συμπεριφέρομαι ως μωρό 

Σχετικά με τη σχέση που έχει με τον Άκη Τσοχατζόπουλου η Βίκυ Σταμάτη υπογράμμισε πως "δεν ξέρει πόσο τον λάτρεψα, του συμπεριφέρομαι ως μωρό, όπως το παιδί μου.  Είναι πολύτιμοι άνθρωποι για μένα".

Οι κατηγορίες εναντίον του βασίστηκαν σε ψευδομάρτυρες

Από την άλλη πλευρά, η Βίκη Σταμάτη ήταν ιδιαίτερα επικριτική αναφορικά με το κατηγορητήριο εναντίον του Άκη Τσοχατζόπουλου, λέγοντας πως "Του το χρέωσα πολλές φορές. Δεν αισθάνομαι ρετσινιά, διότι είναι αβάσιμη, αθεμελίωτη και στηρίχτηκε σε ψευδομάρτυρες".

Στο στόχαστρο Ζήγρας και Σμπώκος

Στη συνέχεια έβαλε στο στόχαστρο τους δύο πρώην συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου τον πρώην γγ Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γιάννη Σμπώκο και τον εξάδελφό του Νίκο Ζήγρα. «Υπήρχαν δύο παράσιτα, ο Σμπώκος ο τσαντάκιας γιατί έτσι συστηνόταν στην αγορά και ο Ζήγρας ο κρεβατοκαμαράκιας» τόνισε.

Αληθινές όλες οι απόπειρες αυτοκτονίας

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής η κ. Σταμάτη αποκάλυψε πως οι απόπειρες αυτοκτονίας που έκανε ήταν αληθινές. Οι συγκρατούμενες μου δεν άντεχαν τα ουρλιαχτά μου τη νύχτα», είπε. Ακόμη συμπλήρωσε πως Οι συγκρατούμενες μου δεν άντεχαν τα ουρλιαχτά μου τη νύχτα».

Ποιος την βοήθησε στην απόδραση από το Δρομοκαίτειο

Σχετικά με την απόδρασή της από το Δρομοκαίτειο όπου νοσηλευόταν ξεκαθάρισε ότι δεν την βοήθησε κανείς. «δεν με βοήθησε κανείς να αποδράσω, δεν μου άνοιξε κανείς την πόρτα, είχα κλειδί.  Μια εργαζόμενη μητέρα μου το έδωσε και μου είπε πως θα το ξανάκανε με πολύ μεγάλη χαρά. Εκείνη τη στιγμή, το μόνο που σκέφτηκα ήταν να οδηγηθώ με ματωμένα γόνατα στο παιδί μου» είπε. 

Δεν υπάρχουν χρήματα σε λογαριασμούς στην Ελβετία

 «Ο Τσοχατζόπουλος δεν έχει μία, για τους κακόπιστους θα πω ότι ... αν υπήρχαν λεφτά και αν ξέρει εκείνος ότι υπάρχουν, εγώ δεν το ξέρω, αλλά θα ήταν ήδη ελεύθερος» είπε η κ. Σταμάτη απαντώντας σε ερώτηση για το εάν ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε χρήματα σε λογαριασμούς στην Ελβετία.