Παραδόθηκε ο 54χρονος που πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 23χρονο Μανώλη Στρατάκη στη διάρκεια καβγά για κτηματικές διαφορές στα Ανώγεια της Κρήτης.

Η διαδικασία της παράδοσης του στις αρχές ολοκληρώθηκε και τώρα αναμένεται να ξεκινήσει η νομική διαδικασία.

Εν τω μεταξύ την πρόθεση του εντολέα του να παραδοθεί και να λογοδοτήσει στην ποινική δικαιοσύνη για το θάνατο του Μανώλη Στρατάκη μετέφερε χθες, Τρίτη, με δηλώσεις του ο κ. Γιώργος Κοκοσάλης, εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του 54χρονου.

Στη δήλωσή του ο κ. Κοκοσάλης ανέφερε: «Η υπεράσπιση διαβεβαιώνει πάσα κατεύθυνση ότι ο εντολέας μας δεν έχει καμία πρόθεση φυγοδικίας. Αντίθετα θέλει να παραδοθεί και να λογοδοτήσει στην ποινική δικαιοσύνη εκθέτοντας τους ισχυρισμούς του. Και για την πρόθεση του αυτή έχουν ενημερωθεί αρμοδίως οι αστυνομικές αρχές».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretapost, τα δύο πρωτοξάδερφα, κτηνοτρόφοι στο επάγγελμα, εδώ και έξι μήνες λογομαχούσαν και τσακώνονταν για ένα βουνό όπου και οι δύο έβγαζαν τα πρόβατά τους.

Το απόγευμα της Κυριακής, πάνω στον τσακωμό τους, ο 54χρονος πυροβόλησε τον ξάδερφό του στο στήθος σκοτώνοντάς τον, με αποτέλεσμα η τοπική κοινωνία να «παγώσει» από το φονικό.