Με τα μελανότερα χρώματα περιέγραψαν την εικόνα στα δημόσια νοσοκομεία συνδικαλιστές του χώρου της υγείας μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και τον Γιώργο Τράγκα.
Όπως τόνισαν η κατάσταση είναι πλέον απελπιστική και δεν δίστασαν να την χαρακτηρίσουν ανθρωποκτόνα.

Η κατάσταση στο χώρο της υγείας έχει επιδεινωθεί καθώς έχει κατέβει πολλά σκαλιά μετά τα μνημόνια, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και τον Γιώργο Τράγκα ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης.
Τόνισε ότι θα έπρεπε χρόνια πριν να είχε γίνει ένας εξορθολογισμός στην υγεία σημειώνοντας ότι δεν θα πρέπει να έχει πάρει την ανθρωποκτόνα εικόνα που έχουμε σήμερα στην Ελλάδα.
Είπε πως στην Ελλάδα έχουμε ανθρωποθυσίες τονίζοντας ότι πέρυσι είχαμε 198 θανάτους από τον ιό Η1Ν1 τους περισσότερους σε όλη την Ευρώπη.
Ανέφερε πως το 2016 ασθένησε υπέρμετρος ελληνικός πληθυσμός λέγοντας ότι την ίδια περίοδο υπήρχαν τα τερτίπια του Παύλου Πολλάκη που πήρε τους φακέλους για τους συμβασιούχους που θα προσλαμβάνοντας στις μονάδες εντατικής θεραπείας.
Τόνισε ότι στην Ελλάδα έχουν ανέβει δραματικά τα επίπεδα θνησιμότητας καθώς -όπως είπε- δεν υπάρχει προσυμπτωματικός έλεγχος και η χώρα μας έχει πολλά ορεινά αλλά και νησιά, στα οποία δεν πηγαίνουν αγροτικοί γιατροί για 1.000 ευρώ το μήνα.
Σημείωσε πως από τη χώρα μας έχουν φύγει χιλιάδες εξειδικευμένοι γιατροί
Τόνισε ότι στην Ελλάδα άργησαν να μπει ένας έλεγχος στο χώρο της υγείας λέγοντας ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας ήθελε να είναι ανεξέλεγκτος.
Είπε πως το πολιτικός σύστημα πρέπει να ελέγχεται και ανέφερε πως ο γιατρός γίνεται ανήθικος όταν βλέπει ότι όλα είναι ανεξέλεγκτα.
Υποστήριξε ότι η δαπάνη στο φάρμακο θα έπρεπε να είναι γύρω στα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ είπε πως δεν υπάρχουν καινοτόμα φάρμακα στο βαθμό που θα έπρεπε καθώς υπάρχουν νέες θεραπείες που δεν έρχονται στην Ελλάδα.
Τόνισε πως σκοτώνουν την υγεία στην Ελλάδα ενώ εκτίμησε ότι η υγεία θα πρέπει να έχει μια άλλη στρατηγική κάτι που δεν θα μπορέσει να κάνει η σημερινή ηγεσία του υπουργείου υγείας.
Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ Χρίστος Παπαναστάσης έκανε λόγο για τραγική κατάσταση λόγω των μνημονίων.
Έκανε λόγο για ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά στα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας με αποτέλεσμα όπως ανέφερε χαρακτηριστικά να αναβάλλονται χειρουργεία.
Σημείωσε επίσης ότι σε πολλά νοσοκομεία υπάρχουν ράντζα λέγοντας ότι κάνεις εισαγωγή χειρουργείσαι και παίρνεις εξιτήριο από ράντζο.
Τόνισε επίσης πως η ηγεσία του υπουργείο Υγείας ζει σε μια εικονική πραγματικότητα λένε ψέματα και ωραιοποιούν την κατάσταση.
Όσοι εργάζονται στα νοσοκομεία έχουν ξεπεράσει τα όρια τους ενώ οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι τραγικές η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.
Τόνισε ότι οι ελλείψεις σε προσωπικό ξεπερνούν τις 25.000 και ζήτησε τη βοήθεια του υπουργείου Υγείας ώστε να προκηρυχθούν θέσεις εργασίας.
Εκτίμησε πως η συμπεριφορά του Παύλου Πολλάκη είναι η άμυνα του καθώς όπως ανέφερε στα συναντήσεις της ΕΙΝΑΠ μαζί του είναι πάντα ευγενικός .