Μπλεγμένες στα "δίχτυα" της πορνείας βρέθηκαν δυο γυναίκες από το Αφγανιστάν και το Ιράν οι οποίες έπεσαν θύματα εκμετάλλευσης από δυο Αφγανούς ηλικίας 49 και 49 ετών αντίστοιχα. Οι δράστες τις εξανάγκαζαν να εκπορνεύονται σε διαμέρισμα της οδού Λιοσίων, υποστηρίζοντας πως θα της διευκόλυναν να φύγουν από τη χώρα. Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη ένας ακόμη Αφγανός ηλικίας 19 ετών.

Όλα ξεκίνησαν να αποκαλύπτονται όταν έφτασε πληροφορία πως στην υποδιεύθυνση αντιμετώπισης οργανωμένου εγκλήματος πως αλλοδαποί εκμεταλλεύονται γυναίκες που επίσης διαμένουν στο κέντρο φιλοξενίας της Μαλακάσας. Από την αξιολόγηση όλου του προανακριτικού υλικού, εξακριβώθηκε ότι οι δύο συλληφθέντες προέβαιναν στην κατ' επάγγελμα και από κερδοσκοπία εκμετάλλευση δύο εγκατεστημένων στο Κέντρο γυναικών , μίας υπηκόου Αφγανιστάν και μίας Ιράν.

Οι δράστες όπως αναφέρει το newpost.gr, εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη θέση των γυναικών και με τη χρήση σωματικής και ψυχολογικής βίας, απειλών και υποσχόμενοι σε αυτές ότι θα τις διευκολύνουν να μεταβούν σε άλλη χώρα, τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται για λογαριασμό τους, σε διαμέρισμα που διατηρούσαν στην Αθήνα στην οδό Λιοσίων, παρακρατώντας το σύνολο των εσόδων.

Συγκατηγορούμενος των ανωτέρω, είναι και ένας 19χρονος, επίσης υπήκοος Αφγανιστάν, ο οποίος κατ' εντολή των συλληφθέντων, ξυλοκόπησε έναν άλλο Αφγανό , θεωρώντας ότι "παρενοχλεί" τις γυναίκες που είχαν υπό τον έλεγχό τους.

Όπως διαπιστώθηκε επίσης, οι δράστες προέβαιναν και στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίσθηκαν και απελευθερώθηκαν οι δύο γυναίκες θύματα εμπορίας ανθρώπων, στις οποίες παρασχέθηκε προστασία και αρωγή.

Από τις κατ' οίκον έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-τέσσερα γραμμάρια κάνναβης
-ένα μαχαίρι 200 ευρώ
-τέσσερα κινητά τηλέφωνα