Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει το θέμα των φετινών πανελλαδικών εξετάσεις, που φτάνει τώρα στην ...Εισαγγελία Αθηνών.

Το υπουργείο Παιδείας, που ωστόσο αλλάζει διαρκώς αποφάσεις τις τελευταίες ημέρες για το θέμα, καταθέτει τώρα μηνυτήρια αναφορά κατά του προέδρου της Ομοσπονδίας Φροντιστών Ελλάδας κ. Ι. Βαφειαδάκη, οποίος έθεσε σήμερα με δηλώσεις του θέμα αξιοπιστίας του εξεταστικού συστήματος στις φετινές εξετάσεις, αφού δεν έχει δοθεί ο αριθμός θέσεων των υποψηφίων των επαναληπτικών εξετάσεων, ούτε καν αλγόριθμος για την επιλογή των υποψηφίων.

Όπως μάλιστα αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας , κ. Βαφειαδάκης «επιχείρησε με δηλώσεις του να θέσει θέμα αδιάβλητου των πανελλαδικών εξετάσεων είτε διαστρεβλώνοντας, είτε αποκρύπτοντας ουσιώδη στοιχεία της ανακοίνωσης του υπουργείου, είτε ακόμη εικάζοντας μελλοντικές ανακοινώσεις χωρίς να περιμένει τη νομοθετική ρύθμιση που διασφαλίζει απόλυτα την ισονομία και την ισότητα των ευκαιριών των υποψηφίων».

Να σημειωθεί ότι ο τελικός αριθμός των εισακτέων στα Πανεπιστήμια δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη καθώς όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου στη Βουλή μελετάται το θέμα στην νομική υπηρεσία του υπουργείου.

Πάντως, στην σημερινή συνεδρίαση του Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο κ. Γαβρόγλου ζήτησε από τα κόμματα «πολιτικό μορατόριουμ» (αναστολή εχθροπραξιών), ενώ επανέλαβε όλο τον σχεδιασμό του για κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων, εθνικό Απολυτήριο και αλλαγή των αναλυτικών προγραμμάτων στο Λύκειο.

Παράλληλα βέβαια στην Βουλή έγινε πολύς λόγος σήμερα για το twitt του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη: «Tο ράβε-ξήλωνε με τις Πανελλήνιες προσθέτει και άλλο άγχος σε μαθητές και γονείς. Προς Υπ. Παιδείας: Σταματήστε «τις παλινωδίες τώρα»

Ο κ. Γαβρόγλου χαρακτήρισε «δυσάρεστη» την ανάρτηση του προέδρου της ΝΔ, έκρινε ότι «δεν αρμόζει στο ρόλο του ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Στο σχόλιο αυτό απάντησε η υπεύθυνη για θέματα παιδείας της ΝΔ κυρία Νίκη Κεραμέως που δήλωσε στον κ. Γαβρόγλου ότι δεν μπορεί να ασκεί λογοκρισία στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που είναι θεσμικό όργανο.

Ακόμη ο υπουργός Παιδείας είπε απευθυόμενος στον κ. Μητσοτάκη «κάντε μου, σας παρακαλώ, μία προσωπική χάρη: επικοινωνήστε μαζί μου ή με το γραφείο μου για να ενημερωθείτε για τα μεγάλα θέματα της εκπαίδευσης ώστε να μπορείτε να κάνετε μία δημιουργική αντιπολίτευση» …