Η ιστορική Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) του Στρατού Ξηράς άλλαξε διοικητή, στη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Σχολής στην πόλη των Τρικάλων, παρουσία του Γενικού Επιθεωρητή Στρατού (Υπαρχηγού ΓΕΣ), Αντιστρατήγου Νικόλαου Μανούρη.

Ο μέχρι πρόσφατα διοικητής Υποστράτηγος Γεώργιος Λιάκος παρέδωσε τη διοίκηση στον Ταξίαρχο Δημήτριο Τσιπίδη, εν ενεργεία Καταδρομέα και Υποβρύχιο Καταστροφέα του Στρατού Ξηράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΣΜΥ εδρεύει στο στρατόπεδο και στις εγκαταστάσεις του ιστορικού 5ου Συντάγματος Πεζικού (5ο ΣΠ) των Τρικάλων, την αιματοβαμμένη από το αίμα των ανδρών του οποίου Πολεμική Σημαία φέρει η Σχολή. Το 5ο ΣΠ πολέμησε σε όλους τους αγώνες του Έθνους από τον Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897, μέχρι και τον αιματηρό Εμφύλιο πόλεμο, με κορυφαία του στιγμή την επική μάχη του υψώματος 731 στη Βόρειο Ήπειρο στη διάρκεια του ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940-41! Το 1971, το 5ο ΣΠ διαλύθηκε οριστικώς, αλλά την ιστορική Πολεμική του Σημαία σήμερα την φέρει η ΣΜΥ, η οποία προετοιμάζει – ως γνωστόν – τους «μικρούς Ηγήτορες» του Ελληνικού Στρατού, τους μόνιμους υπαξιωματικούς, οι οποίοι και αποτελούν τη «ραχοκοκκαλιά» του ΕΣ.