Την υποστήριξη με κάθε μέσο από τούδε και στο εξής των Εθνοφρουρών και γενικότερα της Εφεδρείας της Θάσου με τη δημιουργία πεδίου βολής φορητού οπλισμού στο νησί για την εκτέλεση βολών σε τακτική βάση και τη διενέργεια ασκήσεων σε συνεργασία με τις Ειδικές Δυνάμεις υποσχέθηκε η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και των Ενόπλων Δυνάμεων μετά το πέρας ασκήσεως εθνοφυλάκων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο ακριτικό νησί.

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, παρακολούθησε άσκηση εξαλείψεως αεροπρογεφυρώματος από Διμοιρία Εθνοφυλάκων στη Θάσο, δεύτερη ημέρα της επισκέψεώς τους στα νησιά του βορείου Αιγαίου, Σαμοθράκη και Θάσο.

«Εδώ, από τη Θάσο - που θα ερχόμαστε πιο συχνά - στέλνουμε ένα μήνυμα σε όλους όσοι σκεφτούν να αμφισβητήσουν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Σε αυτόν εδώ τον τόπο δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να πατήσει κανείς. Υπερασπιζόμαστε τις σημαίες, τα νησιά μας, την κύρια χώρα, τις βραχονησίδες μας, μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματος μας όπως ορκιστήκαμε. Όταν ο λαός και ο στρατός είναι ενωμένοι, κανείς δεν μπορεί να τους αμφισβητήσει» τόνισε ο υπουργός, ο οποίος πρόσθεσε: «Στις επόμενες μέρες, η Θάσος θα αποκτήσει δικό της Πεδίο Βολής όπου θα μπορείτε να εκπαιδεύεστε σε εβδομαδιαία βάση. Θα σας διαθέσουμε ό,τι μέσο χρειάζεστε και παράλληλα θα φροντίσουμε να γίνονται συχνά ασκήσεις σαν τη σημερινή με τμήματα των Ειδικών Δυνάμεων που θα έρχονται επ’ αυτού στο νησί και θα είμαστε και εμείς παρόντες».