Με τη συμμετοχή τεσσάρων χωρών, εκτός της Ελλάδος, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά ξεκινά στις 27 του Μαρτίου η μεγάλη πολυεθνική άσκηση της Πολεμικής μας Αεροπορίας, με τη συμμετοχή και των άλλων Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, και την επωνυμία «Ηνίοχος 2017».

Στην άσκηση που θα διαρκέσει μέχρι της 6 Απριλίου, συνολικώς 15 ημέρες, εκτός από την Πολεμική Αεροπορία, έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και για πρώτη φορά η Ιταλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, γεγονός που και έχει το δικό του ξεχωριστό ενδιαφέρον, καθώς θα πρόκειται για την πρώτη συνεργασία μεταξύ Ισραηλινών και Αραβικής χώρας στον αέρα. Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί με επίκεντρο το Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ) στην Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδος. 

Για ιστορικούς λόγους αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη γενικώς συνεργασία είχε πραγματοποιηθεί το 2007, στο πλαίσιο της ασκήσεως «Δελφίν 2007» που είχε διοργανωθεί τότε με Αρχηγό ΓΕΕΘΑ τον Ναύαρχο ε.α.Π.Χηνοφώτη, και πραγματοποιήθηκε με επίκεντρο το Καστέλι και τη Γαύδο στην Κρήτη και συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, του Ισραηλινού Ναυτικού και παρατηρητών από την Αίγυπτο και το Μαρόκο, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του «Μεσογειακού Διαλόγου».