Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα στις 18:30 εκδήλωση στο Γκάζι, στην οποία επρόκειτο να καθίσουν «στο ίδιο τραπέζι» ο νυν υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου και οι πρώην υπουργοί κυρία Αννα Διαμαντοπούλου και κ. Νίκος Φίλης.

Αφορμή για την αναβολή ήταν οι ανακοινώσεις τοπικών Ενώσεων καθηγητών που απείλησαν με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην περιοχή, κάτι που δημιούργησε φόβους για επεισόδια. Οι διοργανωτές της εκδήλωσης, έκαναν λόγο σε ανακοίνωση που εκδόθηκε «για αντισυγκεντρώσεις από αριστερίστικες ομάδες (υπό το κάλυμμα συνδικαλιστικών ενώσεων)», αναφέροντας ότι η απόφαση για αναβολή της συζήτησης «ελήφθη προκειμένου να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος τόσο για τους ομιλητές, όσο και για το κοινό». «Θα μιλήσουν για νίκη, η πικρή αλήθεια είναι πως πρόκειται για κρούσμα λογοκρισίας μέσω αντισυγκεντρώσεων» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Πάντως η κυρία Διαμαντοπούλου σε ανακοίνωση της στον προςωπικό της λογαριασμο στο facebook εκτοξεύει πολιτικά «καρφιά» και αναφέρει ότι: «Παιδεία, ακύρωση συζήτησης. Δειλιάζουν μπρος στα δημιουργήματά τους εκείνοι που τα εξέθρεψαν. Εμείς δεν κάναμε πίσω!»
.