Μειωμένα πρόστιμα και οικονομικών ποινών για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας μελετά το Υπουργείο Μεταφορών. Το σενάριο μάλιστα προβλέπει και σύνδεσή τους με την οικονομική κατάσταση του παραβάτη.
Επίσης εξετάζεται η επιβολή κοινωνικής εργασίας σε όσους πριοκαλούν τροχαία με θανατηφόρες ή βαριές σωματικές βλάβες ενώ στο τραπέζι έχει πέσει και η αύξηση του ορίου ταχύτητας στους αυτοκινητοδρόμους. Σύμφωνα με όσα είπε ο αρμόδιος υφυπουργός Νίκος Μαυραγάνης στο ΕΘΝΟΣ οι αλλαγές έχουν ήδη συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ενώ θα επιδιωχθεί ευρύτερη συναίνεση και από τα υπόλοιπα κόμματα.
Σε σχέση της σύνδεσης του ύψους του προστίμου με την οικονομική κατάσταση του παραβάτη ο υφυπουργός δήλωσε ότι η διάταξη δεν είναι αντισυνταγματική και η οικονομική κατάσταση του παραβάτη θα διαπιστώνεται μέσω Taxis.
Στις προθέσεις του Υπουργείου είναι η μείωση των προστίμων έως και 50% για τις περισσότερες από τις παραβάσεις εκτός την παραβίαση του stop, την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και την υπερβολική ταχύτητα.