Κομμάτια προφυλακτήρα που βρέθηκαν περίπου 100 μέτρα πριν το σημείο της φονικής σύγκρουσης με τέσσερις νεκρούς θα μπουν στο μικροσκόπιο των πραγματογνώμων που ερευνούν το δυστύχημα σε πάρκινγκ της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας.
Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως αφενός το αυτοκίνητο κινούνταν με ταχύτητα 250 χιλιομέτρων την ώρα και αφετέρου υπήρξε πρόβλημα με τον πίσω δεξιό τροχό στο λάστιχο που έχασε αέρα με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να στρίψει δεξιά και πλαγιολισθαίνοντας να καρφωθεί πάνω στο σταματημένο Civic που επέβαινε η άτυχη μητέρα και το 3χρονο αγοράκι της. Μάλιστα, ένα κομμάτι του πίσω δεξιού προφυλακτήρα του αυτοκινήτου αλλά και το κατεστραμμένο ελαστικό που μάζεψαν οι αστυνομικοί συνηγορεί σε αυτή την κατεύθυνση.
Από σήμερα θα ξεκινήσει ο πρώτος κύκλος καταθέσεων που αφορά σε οδηγούς - αυτόπτες μάρτυρες, συγγενείς, μηχανικούς που συντηρούσαν το αυτοκίνητο προκειμένου να συγκεντρωθούν πληροφορίες για την κατάσταση που βρισκόταν το όχημα, από ποιους χρησιμοποιούνταν, τι προβλήματα παρουσίασε και τι συντήρηση έκανε.