Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, τα χειμερινά ελαστικά της 911 Turbo νεαρού Βακάκη είναι “made in Finland” (κατασκευασμένα στην Φιλανδία). Είναι μάρκας Nokian η οποία έχει εκκρεμής δικαστικές υποθέσεις στη Φιλανδία, για εξαπάτηση των καταναλωτών αλλά και Δημοσιογράφων.

Οπως έχει δημοσιεύσει παλαιότερα το newsauto.gr, επικαλούμενο δημοσίευση της εφημερίδας “Aamulehti”, η Φιλανδική εταιρεία την περίοδο 2010-2013 κατασκεύαζε τα ίδια ελαστικά για όλη την Ευρώπη. Χρησιμοποιούσε δηλαδή τα ίδια μίγματα υλικών, αλλάζοντας μόνο την ονομασία του ελαστικού. Παρότι οι ανάγκες τις Βόρειας Ευρώπης είναι διαφορετικές, -μεγαλύτερες απαιτήσεις λόγω καιρικών συνθηκών- η εταιρεία πουλούσε τα ίδια λάστιχα Βόρεια και Νότια αλλάζοντας όνομα και βέβαια την τιμή, η οποία ήταν πολύ υψηλότερη στη Βόρεια Ευρώπη με αυτή που πλήρωναν οι καταναλωτές στη Νότια Ευρώπη. Και αυτό για το ίδιο λάστιχο…

Η ίδια εταιρεία κατηγορείται οτι παραπλανούσε Δημοσιογράφους του ειδικού Τύπου (του αυτοκινήτου) παραχωρώντας τους ελαστικά για τις δοκιμές που κάνουν, διαφορετικών-καλύτερων υλικών, απο αυτά που πουλάει στα βουλκανιζατέρ, ώστε να λαμβάνει καλύτερες βαθμολογίες στα συγκριτικά test.

 

 

πηγή: newsauto.gr