Επιεικώς αστείες και ανάξιες οποιασδήποτε απαντήσεως χαρακτήριζαν ανώτατες στρατιωτικές πηγές την αήθη, λεκτική, επίθεση του ηγέτη του ακροδεξιού κόμματος MHP, των «Γκρίζων Λύκων», Ντεβλέτ Μπαχτσελί κατά του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστρατήγου Αλκιβιάδη Στεφανή, τον οποίον αποκάλεσε «σάπιο αρχηγό» και η οποία βεβαίως ξεπέρασε κάθε όριο προκλητικότητος. Χαρακτηρισμός που ευθέως χαρακτηρίζεται από την ίδια ανώτατη στρατιωτική πηγή, ως «προσβολή ενός Θεσμού της Ελληνικής Πολιτείας».

Αφορμή για την επίθεση αυτή αποτέλεσε η δημοσιοποίηση από το ΓΕΣ μίας φωτογραφίας του Αρχηγού με τη φρουρά ενός φυλακίου κάτω από την αναπεπταμένη Ελληνική Σημαία, από την αντιπολιτευόμενη τουρκική εφημερίδα “Sozcu” υποστηρίζοντας ότι ο Αρχηγός πήγε στις Οινούσσες που η Άγκυρα περιλαμβάνει μεταξύ των 18 νησίδων, των οποίων αμφισβητεί την ελληνικότητα. Με αφορμή τη φωτογραφία αυτή χθες ο ακροδεξιός ηγέτης εξαπέλυσε σφοδρή – προσωπική – επίθεση κατά του Αρχηγού ΓΕΣ, σημειώνοντας ότι «Πήγε να αναπνεύσει στα νησιά που βρίσκονται υπό κατοχή ο πρόσφατα διορισμένος αρχηγός του στρατού ξηράς της Ελλάδας. O Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών απειλεί. Η Ελλάδα πολιόρκησε με εχθρότητα τα νησιά και τις βραχονησίδες που δεν κατέκτησε στους Βαλκανικούς πολέμους και που δεν της δόθηκαν στην Λωζάνη. Πρέπει χωρίς όρους να δοθεί τέλος σε αυτή την κατοχή. Πρέπει να υπάρχει συμπεριφορά με βάση τους διεθνείς κανόνες» καθώς και ότι «αν οι Έλληνες θέλουν να ξαναπέσουν στην θάλασσα, ο τουρκικός στρατός είναι έτοιμος».

Αυτό που πρέπει να τονιστεί όμως είναι το ότι η «επίμαχη» φωτογραφία του Έλληνος Αρχηγού δεν τον απεικονίζει στο φυλάκιο των Οινουσσών, αλλά στο φυλάκιο της Αγίας Ελένης λίγο έξω από την πόλη της…Χίου! Αυτό το… «μικρό λάθος» αποδεικνύεται και με φωτογραφίες αρχείου από την επίσκεψη του τότε ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου, όπου διακρίνονται οι ίδιες χαρακτηριστικές κόκκινες πέτρες από τις οποίες είναι κατασκευασμένο το πεζούλι που φαίνεται πίσω από τους στρατιωτικούς και αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα του που ακριβώς βρίσκεται ο Στρατηγός Στεφανής, καθώς και…αυτοκίνητα που δεν υπάρχουν στο φυλάκιο της Παναγιάς του νησιωτικού συμπλέγματος των Οινουσσών.

Επομένως, είτε οι Τούρκοι ΗΘΕΛΗΜΕΝΩΣ και γνωρίζοντας την αλήθεια για το που έχει τραβηχτεί η φωτογραφία, την παραποίησαν, είτε αθέλητα δεν ήξεραν τι λένε, οπότε και πάλι είναι επικίνδυνοι.

Διαλέγετε και παίρνετε!