Να συνθέσουν το παζλ που προκάλεσε το πολύνεκρο τροχαίο στην Αθηνών-Λαμίας επειχειρούν οι αξιωματικοί της Τροχαίας.
Οι έρευνες επικεντρώνονται σε δύο σημεία. Πρώτον εάν ο οδηγός της Porsche που φαίνεται να είναι ο 23χρονος, οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και δεύτερον πώς χάθηκε ο έλεγχος του οχήματος που έπεσε στο σταθμευμένο ΙΧ της οικογένειας από την Πτολεμαϊδα. Ηδη έχει ληφθεί γενετικό υλικό από τα θύματα για να ξεκινήσει η διαδικασία ταυτοποίησης και θα γίνουν εργαστηριακές και ιστολογικές εξετάσεις.


Τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι άνδρες της Τροχαίας Εθνικών Οδών, που έχουν αναλάβει τις έρευνες, είναι τα εξής: Το πρώτο είναι ότι ο δρόμος εκείνη την ώρα γλιστρούσε καθώς έριχνε ψιλόβροχο και μάλιστα λασποβροχή. Το δεύτερο στοιχείο και πιο σημαντικό, είναι ότι στην εθνική οδό το όριο ταχύτητας είναι από 110 έως 120 χιλιόμετρα το πολύ, το οποίο όμως είχε παραβιάσει ο οδηγός της Πόρσε.
Στο μεταξύ τις τραγικές στιγμές στο χώρο στάθμευσης της εθνικής οδού αποτυπώνει άλλο ένα βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας.

Οι εικόνες έχουν καταγραφεί από αυτοκίνητο που βρισκόταν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και έτυχε να περνάει από το σημείο λίγα λεπτά μετά τη στιγμή που η Πόρσε με τον Γιώργο Βακάκη και το φίλο του Ανδρέα Γεωργακόπουλο έχει πέσει πάνω στο Honda Civic και έχει προκαλέσει το θάνατο μιας μητέρας με το τριών χρονών παιδί της.

Στο βίντεο φαίνονται οι φλόγες που έχουν προκληθεί από τη σφοδρή σύγκρουση των δύο αυτοκινήτων και την έκρηξη που ακολούθησε.