Μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει σήμερα τους κατοίκους της πρωτεύουσας, επιβατικό κοινό αλλά και οδηγούς, λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στις σταθερές συγκοινωνίες.

Λόγω της απεργίας ακινητοποιημένοι σήμερα θα μείνουν οι συρμοί του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ.

Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ, μάλιστα, προγραμματίζουν νέες 24ωρες απεργίες την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη 1 Μαρτίου και την Παρασκευή 3 Μαρτίου.

Οι δρόμοι της Αθήνας έχουν μετατραπεί σε ατέλειωτες ουρές ακινητοποιημένων ουσιαστικά οχημάτων, με κεντρικές αρτηρίες που οδηγούν στο κέντρο να είναι κυριολεκτικά απροσπέλαστες.
Αναλυτικά, σύμφωνα με την τροχαία, προβλήματα παρατηρούνται για τους οδηγούς στην κάθοδο της Κηφισού από το ύψος της Αττικής οδού, στην άνοδο της Αλεξάνδρας, στην Κατεχάκη στο ρεύμα προς Μεσογείων, στην κάθοδο της Κηφισίας από το ύψος της συμβολής της με την Κατεχάκη, στην κάθοδο της Βασιλίσσης Σοφίας, στην άνοδο της Βασιλέως Κωνσταντίνου και στην άνοδο της Συγγρού προς το κέντρο της Αθήνας.

Η απεργία πραγματοποιείται προκειμένου να μην προχωρήσει η νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Μεταφορών μειώνοντας -όπως υποστηρίζει το Σωματείο- τα έσοδα της Εταιρείας, απαξιώνοντάς την και ανοίγοντας το δρόμο για να πωληθεί σε ιδιώτες.