Ανατροπή στα δεδομένα γύρω από το μυστηριώδη θάνατο του γνωστού Έλληνα επιχειρηματία, Μανώλη Κυπριανίδη, στην Ελβετία, προκύπτει από τις έρευνες των ελβετικών Αρχών, οι οποίες κλίνουν προς το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας.
Η ελληνική πρεσβεία στη Βέρνη είχε χθες το απόγευμα μία πρώτη ενημέρωση από την ελβετική Αστυνομία, σύμφωνα με την οποία δεν βρέθηκαν –τουλάχιστον προς το παρόν- στοιχεία που να δείχνουν εγκληματική ενέργεια.
Ο πρώην Πρόεδρος της ΑΓΕΤ Ηρακλής βρέθηκε νεκρός στο πολυτελές σπίτι του στην Ελβετία. Ο θάνατός του αρχικά εκτιμήθηκε ότι ήταν δολοφονική πράξη, καθώς στο σπίτι, υπήρχε έντονη μυρωδιά χημικού. Ωστόσο, οι ελβετικές αρχές δεν βρήκαν στοιχεία που να οδηγούν στο συμπέρασμα αυτό, ενώ αντίθετα βρήκαν άλλα που δείχνουν ότι ο Κυπριανίδης έθεσε μόνος του τέλος στη ζωή του. Ωστόσο, ακόμη και τώρα, τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική εξέταση. Στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί το σενάριο της αυτοκτονίας, σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να ερευνηθούν οι λόγοι που οδήγησαν τον επιχειρηματία σε αυτή την πράξη.