«Επιστρέφουν» φέτος στο μηχανογραφικό των υποψηφίων για εισαγωγή σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, εννέα Τμήματα ΤΕΙ που είχαν ...κοπεί πριν από τέσσερα χρόνια και επρόκειτο να καταργηθούν.

Συνολικά είκοσι τμήματα ΤΕΙ για τα οποία οι υποψήφιοι έδειχναν κάθε χρόνο μειωμένο ενδιαφέρον είχαν χαρακτηριστεί ως «μεταβατικά» και όδευαν προς «λουκέτο».

Ωστόσο μετά απο εισήγηση των Προέδρων των ΤΕΙ που ακοουθήθηκε απο σημερινή συνάντηση του με τον υπουργό Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου στο Μαρούσι, αποφασιστηκε ότι εντάσσονται εκ νέου από φέτος στο μηχανογραφικό δελτίο των πανελληνίων εξετάσεων τα Τμήματα:

ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

1. Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων (Πάτρα)
2. Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας (Πάτρα)
3. Τμήμα Οπτικής και Οπτομετρίας (Αίγιο)

ΤΕΙ Αθήνας
1.Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης

ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
1.Τμήμα Διεθνούς Εμπορίου (Καστοριά)

ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
1. Τμήμα Αρχιτεκτονικής Τοπίου (Δράμα)

ΤΕΙ Πελοποννήσου
1. Τμήμα Λογοθεραπείας (Καλαμάτα)

ΤΕΙ Θεσσαλίας
1.Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος (Καρδίτσα)

ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

1.Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων


«Από το σχέδιο «Αθηνά» είχαν καταργηθεί 20 Τμήματα των ΤΕΙ, πολλά από τα οποία ήταν με προσωπικό και ειδικότητες απολύτως αναγκαίες για την τεχνολογική εκπαίδευση» δήλωσε σχετικά ο υπουργός Παιδείας, που πρόσθεσε ότι θα σεβαστεί την σχετική πρόταση των προέδρων ΤΕΙ για επαναλειτουργία τους.
Απο την πλευρά του, ο πρόεδρος της Συνόδου των Προέδρων των ΤΕΙ κ. Δημ.Βελισσαρίου δήλωσε ότι «δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολη η απόφαση, γιατί ουσιαστικά εμείς τεκμηριώσαμε τις προτάσεις που ήδη δώσανε τα ίδια τα Ιδρύματα. Δηλαδή, από τα 20 τμήματα τα οποία είχαν τεθεί σε μεταβατικότητα και ουσιαστικά θα σταματούσαν να λειτουργούν και θα συγχωνεύονταν από το 2018, για τα 9 να μας δώσουν προτάσεις τα Ιδρύματα, να τις έχουμε συναθροίσει και να τις έχουμε αξιολογήσει.»