Με 25 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου (ΕΕΧ) και μία υπέρπτηση πάνω από το Φαρμακονήσι την ώρα που στο νησί βρισκόταν για επίσκεψη ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής με επιτελείς του, επανήλθε σήμερα η Άγκυρα στο «συνηθισμένο» αριθμό και στυλ των προκλήσεών της στο Αιγαίο!

Πιο συγκεκριμένα. Δύο σχηματισμοί των δύο μαχητικών αεροσκαφών έκαστος, όλα οπλισμένα, καθώς και τρία μεμονωμένα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας τύπου CN-235 της Αεροπορίας των Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας, συνολικώς επτά αεροσκάφη, πραγματοποίησαν 7 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας και 25 παραβιάσεις του ΕΕΧ στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, χωρίς να σημειωθεί καμία εμπλοκή με τα ελληνικά μαχητικά.

Από τις προαναφερθείσες έκνομες ενέργειες της Άγκυρας, μία παραβίαση του ΕΕΧ ήταν η υπέρπτηση που πραγματοποίησε, στις 13:18, ένα ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16C, πάνω από το Φαρμακονήσι, πετώντας πολύ ψηλά, στα 26.000 πόδια, ενώ στο νησί βρισκόταν και ενημερωνόταν ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Στεφανής, ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ Υποστράτηγος Νίκος Μανωλάκος και επιτελείς τους.

Συμφώνως με το ΓΕΕΘΑ, «Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική»