Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, για την εξιχνίαση της άγριας δολοφονίας του Αρχιμανδρίτη Ιερόθεου, κατά κόσμον Ιωάννη Καμίτζη, ο οποίος βρέθηκε λίγο μετά τις 12:30 νεκρός στο διαμέρισμα του στην οδό Ναυπλίου στο Γέρακα, από φίλο του, επίσης Αρχιμανδρίτη, ο οποίος ανησύχησε από την απουσία του.

Το έγκλημα κατά τις ίδιες εκτιμήσεις δεν ήταν προμελετημένο, αφού ο δολοφόνος δεν χρησιμοποίησε κάποιο όπλο, αλλά ένα αντικείμενο που βρήκε στο χώρο - το μαξιλάρι. Μάλιστα, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι μετά τη δολοφονία του αρχιμανδρίτη έκανε προσπάθεια να σκηνοθετήσει σκηνικό ληστείας, ώστε να αποπροσανατολίσει τις έρευνες για τον εντοπισμό του. Γι' αυτό, άλλωστε, εκτιμούν ότι έσπασε έπιπλο και πήρε μαζί του κοσμήματα και ιερατικά αντικείμενα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών που συνθέτουν το παζλ της δολοφονίας προσπαθώντας να συμπληρώσουν όλα τα κενά στο «κάδρο», τοποθετώντας και το πρόσωπο του δολοφόνου, το θύμα και ο δράστης πρέπει να ήταν γνωστοί.