Με αγγειακό πρόβλημα στο πόδι νοσηλεύεται από χθες το βράδυ στο νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος κατέθεσε το τέταρτο αίτημα αποφυλάκισής του. Ο δικηγόρος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Παγουρόπουλος, αποκάλυψε στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, και στο ένθετο της εφημερίδας SECRET την κρίσιμη κατάσταση της υγείας του πρώην υπουργού, ο οποίος παραμένει φυλακισμένος για τα εξοπλιστικά προγράμματα που διαχειρίστηκε επί της υπουργίας του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.  

«Με στοιχειώνει ο θάνατος του Μένιου»  

Τη συγκλονιστική εξομολόγηση του Ακη Τσοχατζόπουλου στον δικηγόρο του φέρνει στο φως σήμερα το «Secret». Ο σκληρός Ακης βλέπει τον θάνατό του και την ιστορία να επαναλαμβάνεται. «Με στοιχειώνει ο θάνατος του Μένιου», εξομολογήθηκε στον δικηγόρο του Γιάννη Παγουρόπουλο, εννοώντας τον θάνατο του φίλου του Μένιου Κουτσόγιωργα, ο οποίος, όταν οδηγήθηκε στο Ειδικό Δικαστήριο για τη δίκη Κοσκωτά, έγειρε το κεφάλι του αριστερά και λέγοντας «Κύριε πρόεδρε, δεν δύναμαι», ξεψύχησε.

Οπως αποκαλύπτει στο «Secret» ο κύριος Παγουρόπουλος, ο οποίος είναι ο άνθρωπος που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του άλλοτε ισχυρ ο ύ ά ν δ ρ α του ΠΑΣΟΚ, ο Ακης Τσοχατζόπουλος τον τελευταίο καιρό βλέπει μπροστά του διαρκώς αυτή την εικόνα. Ο πρώην υπουργός, από τα όσα εκμυστηρεύτηκε στον δικηγόρο του, φαίνεται πως διαισθάνεται ότι θα «φύγει» με τον ίδιο τρόπο, αφού νιώθει τις δυνάμεις του να τον εγκαταλείπουν σιγά-σιγά. Υποβασταζόμενος, με το βλέμμα καρφωμένο στο πάτωμα και τα πυκνά του φρύδια μονίμως συνοφρυωμένα, ο πρώην ισχυρός άνδρας εμφανίστηκε την Τετάρτη ενώπιον των δικαστών προκειμένου να καταθέσει για τέταρτη φορά την αίτηση της αποφυλάκισής του. Φανερά εξουθενωμένος, μετά βίας μπορούσε να σταθεί όρθιος, ενώ λύγισε όταν είδε να τον περιμένει στην αίθουσα του δικαστηρίου η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη, η οποία ζει πλέον ελεύθερη, μακριά από το κελί της φυλακής, κοντά στον μοναχογιό τους.

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ

Ντυμένη απλά, αμακιγιάριστη και αχτένιστη, η Βίκυ Σταμάτη δεν θύμιζε σε τίποτα την κοκέτα των ημερών της... βασιλείας του συζύγου της, όμως δεν έχει σταματήσει λεπτό να είναι στο πλευρό του. Με βλέμμα γεμάτο τρυφερότητα, προσπαθούσε να του συμπαρασταθεί σε αυτές τις τόσο δύσκολες στιγμές, ενώ, για να του φτιάξει τη διάθεση, τον προέτρεψε να βγάλουν μια selfie φωτογραφία, για να τη δείξει στον γιο τους. Ο Ακης Τσοχατζόπουλος, όσο και αν προσπαθούσε, δεν μπορούσε να χαμογελάσει. Οι δυνάμεις του, τόσο οι σωματικές όσο και οι ψυχικές, φαίνεται να τον εγκαταλείπουν ημέρα με την ημέρα, ώρα με την ώρα, λεπτό με το λεπτό. Το μόνο που τον κρατάει ζωντανό είναι η ελπίδα πως ίσως μια ημέρα μπορέσει να αγκαλιάσει και πάλι τον γιο του. Να κοιμηθεί κοντά του και να περάσει μαζί του μερικές στιγμές. «Δεν μπορώ άλλο. Δεν αντέχω. Η υγεία μου χειροτερεύει ημέρα με την ημέρα», είπε σχεδόν ψιθυριστά ο Ακης Τσοχατζόπουλος τόσο στη σύζυγό του όσο και στον δικηγόρο του, ο οποίος παλεύει για να κερδίσει -έστω και τώρατην ελευθερία του πελάτη του. «Ο κύριος Τσοχατζόπουλος είναι καταβεβλημένος», δηλώνει ο Γιάννης Παγουρόπουλος και προσθέτει: «Μετά βίας στέκεται όρθιος, ενώ δεν μπορεί ούτε μέχρι το επισκεπτήριο να πάει, να δει το παιδί του και τη γυναίκα του. Η ψυχολογία του είναι πολύ άσχημη και καθημερινά χειροτερεύει, γεγονός που επηρεάζει και το σώμα του. Μέχρι στιγμής, έχω κάνει τρεις αιτήσεις αποφυλάκισης, οι οποίες όμως δεν έχουν γίνει δεκτές, και μια τέταρτη, για την οποία περιμένουμε την απόφαση την εβδομάδα που έρχεται. Δεν θα τα παρατήσουμε». «Αν ο πελάτης μου δεν αποφυλακιστεί σύντομα, πολύ φοβάμαι πως πολύ γρήγορα θα πεθάνει μέσα στη φυλακή. Η κατάστασή του έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η ζωή του κρέμεται στην κυριολεξία από μια κλωστή», τονίζει ο ίδιος στο «Secret».  

Βίκυ Σταμάτη: «Ο σύζυγός μου κινδυνεύει»

Αφού κατάφερε να ανέβει τον δικό της Γολγοθά, η Βίκυ Σταμάτη (φωτ.) προσπαθεί να σταθεί βράχος δίπλα στον άντρα που παντρεύτηκε και μαζί του απέκτησε τον μεγαλύτερο θησαυρό της, τον γιο της. Η ίδια, έχοντας «σκληραγωγηθεί» τόσο στο κελί της φυλακής όσο και στον θάλαμο όπου νοσηλευόταν, στο Δρομοκαΐτειο, δείχνει αποφασισμένη να παλέψει για τον Ακη Τσοχατζόπουλο. «Ο σύζυγός μου είναι άρρωστος και κινδυνεύει. Καθηγητής ιατρός έχει κρίνει πως έχει υποστεί φλεβοθρόμβωση και οδηγείται σε βαριά καρδιακή νόσο. Εδώ και δύο μήνες ο σύζυγός μου θα έπρεπε να ακολουθεί αγωγή υψηλού επιπέδου, ωστόσο οι αρμόδιοι δεν έχουν φροντίσει για αυτό. Οι φλέβες του αιμορραγούν και χρειάζεται ειδική περιποίηση. Ο πατέρας του παιδιού μου και σύζυγός μου βρίσκεται σε κίνδυνο», δήλωσε πρόσφατα σε τηλεοπτική εκπομπή η Βίκυ Σταμάτη. Την ώρα που ο Ακης Τσοχατζόπουλος κατέθετε την τέταρτη κατά σειρά αίτηση αποφυλάκισής του, η κόρη του, Αρετή Τσοχατζοπούλου, κρινόταν από την ελληνική Δικαιοσύνη για το κατά πόσο έχει εμπλακεί στις υποθέσεις του πατέρα της. Η ίδια έχει αποφυλακιστεί, ωστόσο έχει κληθεί να αποδείξει την αθωότητά της. Γνωρίζοντας την κατάσταση του πατέρα της, υποφέρει και εκείνη, αφού ξέρει πως, όσο σκληρός και να είναι, μπορεί από στιγμή σε στιγμή να υποστεί πνευμονική εμβολή, λόγω της φλεβοθρόμβωσης. «Η πελάτισσά μου κατέθετε επί τρεις ώρες προκειμένου να αποδείξει στην ελληνική Δικαιοσύνη πως ό,τι έχει αποκτήσει το έχει αποκτήσει νόμιμα, από την εργασία της, ενώ ως αρχιτέκτων μηχανικός εργάζεται προσφέροντας τις υπηρεσίες της για να διευκολύνει άτομα με αναπηρία, γεγονός που δείχνει το ήθος και το ποιόν της», δηλώνει ο συνήγορός της, Ακης Δημητρακόπουλος