Εκπαίδευση που πραγματοποιήθηκε στις χιονοσκεπείς περιοχές του Βερμίου την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου και μεταξύ άλλων περιελάμβανε ατομική και ομαδική εκπαίδευση των Καταδρομέων της Μοίρας σε ρεαλιστικές συνθήκες εκμεταλλευόμενοι τις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.

Η Β’ ΜΚ, όπως άλλωστε και όλες οι υπόλοιπες Μοίρες Καταδρομών, συγκροτήθηκαν στη διάρκεια του αιματηρού Εμφυλίου πολέμου, από τον τότε Υποστράτηγο – Ιερολοχίτη Ανδρέα Καλλίνσκη, ως απόρροια των σκληρών διδαγμάτων της πρώτης περιόδου του Εμφυλίου. 

Από το 1947 μέχρι σήμερα η Β’ΜΚ πρόσφερε το αίμα των παλληκαριών της σε πόλεμο και σε ειρήνη και συνεχίζει να προσφέρει στην Πατρίδα και στο Κοινωνικό σύνολο. Η Πολεμική της Σημαία έχει τιμηθεί με το Χρυσούν Αριστείο Ανδρείας για τη δράση της στον Εμφύλιο και σήμερα η Μοίρα εδρεύει στην φιλόξενη πόλη της Νάουσας. 

Η Β’ΜΚ, μαζί με τις αδελφές Δ’ΜΚ στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης και την Ε’ΜΚ στη Δράμα, αποτελούν τις λεγόμενες «Βόρειες Μοίρες», και ανήκουν στην δύναμη της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών – Αλεξιπτωτιστών που εδρεύει και αυτή στη Ρεντίνα.