Ορατός είναι ο κίνδυνος αναστολής της διενέργειας μικροβιολογικών εξετάσεων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας ελλείψει αντιδραστηρίων.

Με έγγραφό της προς τον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, με ημερομηνία 23 Ιανουαρίου 2017, η διευθύντρια του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου, αναπληρώτρια καθηγήτρια κυρία Ευθυμία Πετεινάκη ενημερώνει ότι παρά τις προσπάθειες, δεν κατέστη δυνατή η προμήθεια των απαραίτητων υλικών για τη διενέργεια μικροβιολογικών εξετάσεων. «Το Μικροβιολογικό Εργαστήριο», σημειώνει, «θα λειτουργήσει μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας και σε περίπτωση που δεν υπάρξει άμεση προμήθεια θα αναγκαστούμε να αναστείλουμε για πολλοστή φορά τη λειτουργία».

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι δεν θα μπορεί να διεκπεραιωθεί καμία καλλιέργεια, συμπεριλαμβανομένων και των καλλιεργειών αίματος και εγκεφαλονωτιαίου υγρού (ΕΝΥ).

Από την πλευρά της, η διοίκηση του Νοσοκομείου αναφέρει ότι «ουδέποτε τέθηκε θέμα για αναστολή λειτουργίας του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου». Παραδέχεται ότι το πρόβλημα παρουσιάστηκε σε εξειδικευμένες εξετάσεις από την έλλειψη αντιδραστηρίων, τα οποία όμως παραγγέλθηκαν και η προμήθεια θα γίνει μέσω εξωσυμβατικής διαδικασίας έπειτα από αποφάσεις της διοίκησης. Οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την ανάδειξη προμηθευτών για αντιδραστήρια των εργαστηρίων του Πανεπιστημιακού – προσθέτει - είναι στο τελικό στάδιο και τους επόμενους μήνες αναμένεται η υπογραφή των σχετικών συμβάσεων.