Μέρα πανελλαδικής δράσης είναι η σημερινή για τους εργαζομένους σε επισιτισμό - τουρισμό - ξενοδοχεία, με συγκεντρώσεις, κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις, στην Αττική και σε άλλες περιοχές, που διοργανώνονται έπειτα από το σχετικό κάλεσμα 36 κλαδικών και επιχειρησιακών σωματείων.

Στην Αθήνα, στις 15.00, θα γίνει συγκέντρωση στο Υπ. Εργασίας, ενώ την ίδια ώρα έχει οριστεί συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε στις 12.00 από το «Athens Ledra», όπου οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο μαζί με δεκάδες σωματεία και φορείς απέκλεισσαν συμβολικά τη λεωφόρο Συγγρού, στήνοντας «οδόφραγμα» στην αντιλαϊκή πολιτική.

Στη συνέχεια θα κάνουν πορεία μέχρι το υπουργείο, όπου θα πάρουν μέρος στη συγκέντρωση.

Η συμβολική αυτή κίνηση γίνεται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που οργανώνονται από το συνδικάτο επισιτισμού τουρισμού, με κεντρικό αίτημα να επανέλθουν όλες οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας και να γίνει υποχρεωτική η εφαρμογή τους.

Επίσης, ζητούν να καταβληθούν τώρα τα δεδουλευμένα των 230 εργαζομένων του Athens Ledra, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι επί 11 μήνες, ενώ για 9 μήνες βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.

Θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Εργασίας, όπου είναι προγραμματισμένη συνάντηση με την υπουργό Εφη Αχτσιόγλου για να συζητήσουν τα προβλήματά τους.

Έπειτα από τρεις ανεπιτυχείς πλειστηριασμούς για την εξαγορά του ξενοδοχείου διαιωνίζεται το πρόβλημα των εργαζομένων, οι οποίοι παραμένουν μετέωροι.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ